Connect with us

Revistateo.ro

Aceasta este rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop.

Retete de post

Rețetă de la Mănăstirea Prislop: ardei umpluți de post

Sunt extrem de gustoși și sățioși! Dacă nu ai mai gătit de mult timp ardei umpluți, este un moment bun să o faci pentru că această rețetă este de post.

Ingrediente:

7 ardei graşi
1 ardei
2 morcovi
2 cepe
150 g orez
3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare
50 ml ulei
1 lingură de făină
1 linguriţă de vegeta
pătrunjel

Mod de preparare:

Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.

Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust. Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii.

Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi, împreună cu sos.

Articol pe aceeași temă: Cum fac unguroaicele ardeii umpluți

Ardeii umpluți: rețetă ungurească – INGREDIENTE:
1. 14-15 ardei (în jur de un kilogram)
2. 500 grame de carne măcinată (vită sau porc ori mixat)
3. 2 cepe medii
4. 4 căței de usturoi
5. un ou
6. 100 grame de orez
7. 1 legătură medie de pătrunjel
8. piper și sare
9. ulei de floarea soarelui proaspăt
10. 1 litri de bulion de roșii sau 500 grame de pastă de roșii.

Cum se prepară:
Se spală bine toate ingredientele, în special ardeii. Se scoate capacul de la ardei și semințele din interior, până rămân perfect goi. Într-un vas separat, se toacă usturoiul, ceapa și pătrunjelul mărunt de tot, după care se pune la foc mic. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn.

CITEȘTE ȘI: Supa de galuste de post

Atunci când observați că legumele se rumenesc, adăugați orezul și sarea sau alte documente (unguroaicele folosesc chilli sau praf de ardei iute pentru un gust mai consistent):

Carnea tocată se frământă împreună cu oul, iar când amestecul de legume și orez se răcește, se adaugă carnea în acea compoziție. Înainte de a introduce amestecul în ardei, gândiți-vă dacă nu ați uitat ceva anume.

Se umple ardeii, peste care se adaugă apoi bulionul sau pasta de roșii (multe unguroaice pun 1 litru de bulion și 100 ml de smântână pentru un gust delicios).

După 45 de minue în care ați lăsat ardeii pe aragaz, se iau și se lasă la răcit. Foarte important: Înainte de a introduce ardeii umpluți și sosul de roșii în oală, adăugați 300 ml de apă.

Articol pe aceeași temă: RETETA SUB 20 DE LEI: Ardei umpluti

INGREDIENTE

10 ardei mici
500 de grame de carne tocata (amestec vita-porc sau pui)
2 linguri de ulei
50 de grame de orez
1 ou
2 catei de usturoi
250 de grame de suc de rosii
sare, piper, boia, cimbru, dupa gust

PREPARARE

Se calesc ceapa taiata marunt si orezul in ulei, pana devin sticloase, apoi se pun peste carnea tocata, usturoiul maruntit, oul si sare, piper si condimente dupa gust. Cu acest amestec se umplu ardeii spalati si curatati. Incearca sa pastrezi capacelele de la ardei intacte.

Aseaza intr-un vas termorezistent ardeii si pune-le capacelele, apoi adauga sucul de rosii si apa, cat sa ii cuprinda. Se fierb aproximativ jumatate de ora, pana observi ca ardeii sunt moi, iar carnea e gatita.

Aceeasi reteta se poate prepara cu vinete, dovlecei sau rosii si va fi la fel de delicioasa. Daca alegi sa o pregatesti cu ardei, tine cont de faptul ca aceste legume isi pastreaza proprietatile pentru sanatate, chiar si dupa ce sunt gatiti. Sunt plini de vitamina C si contin antioxidanti, care lupta impotriva cancerului.

Vă dorim poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top