Connect with us

Revistateo.ro

REŢETA celui mai simplu GEM DE CĂPŞUNI

Stiri

REŢETA celui mai simplu GEM DE CĂPŞUNI

Iată reţeta delicioasă a celui mai simplu gem de căpşuni!

Gemul de căpşuni se numără printre cele mai iubite, datorită gustului său deosebit şi întrebuinţărilor multiple. Pe lângă faptul că este delicios servit ca atare, gemul de căpşuni este ideal în prepararea prăjiturilor şi a dulciurilor de casă. Reţeta de mai jos este extrem de simplă, iar rezultatul foarte foarte gustos!

CITEŞTE ŞI: CÂTE LINGURI DE ZAHĂR SUNT NECESARE PENTRU UN COMPOT DE VIŞINE FĂRĂ CONSERVAŢI

Pentru aproximativ 4 borcane ai nevoie de următoarele ingrediente:

– un kilogram de căpşuni
– un kilogram de zahăr
– sucul de la o lămâie

Modul de preparare:

Se aleg cele mai frumoase căpşuni şi se spală foarte bine, în câteva ape. Se lasîă la scurs, iar apoi se îndepărtează toate codiţele. Se taie în patru şi se pun într-un vas încăpător. Zahărul se pune deasupra, iar vasul se dă peste noapte la rece. Trebuie să stea cel puţin 12 ore la frigider pentru ca gemul să iasă gustos.

Căpşunile vor lăsa o zeamă dulce, care va ajuta gemul să se lege. Se pun în ziua următoare la fiert, cu tot cu această zeamă. Focul trebuie să fie dat la minim. Se îndepărtează spuma de pe gem periodic, în funcţie de cât de des se formează. Gemul trebuie să scadă la jumătate. La final se adaugă zeama de lămâie şi se opreşte focul.

Poţi testa dacă gemul poate fi oprit în următorul mod: ia o linguriţă de compoziţie şi pune-o pe o farfurie curată. Dacă acesta se încheagă, înseamnă că poţi opri focul.

Sursa foto: dinnerwithjulie.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top