Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Remedii naturale pentru infectiile la urechi

Infectiile la urechi sunt extrem de dureroase si apar mai ales la copii. Acestea sunt cauzate de mai multe virusuri si se manifesta printr-o scadere a auzului, prin dureri de cap, febra, probleme in a dormi, voma si auz infundat.

Fiecare parte a urechii are trei parti principale: urechea externa, urechea medie si urechea interna, iar fiecare dintre ele are un rol important in procesul auzrului, iar urechea interna este cea mai predispusa la infectii.

Daca nu ai o farmacie in apropiere si te confrunti cu infectii la urechi, poti incerca niste remedii folosite deja cu succes de catre multe persoane si fara efecte secundare.

In primul rand, poti folosi ule de masline. Aceasta reuseste sa deblocheze trompa lui Eustachio, iar o simpla picurare a uleiului de masline in ureche, ajuta la calmarea durerii. Imediat ce se inmoaie ceara acumulata, apleaca-ti urechea usor si indeparteaza uleiul. Si uleiul de mustar este la fel de efectiv.

Remedii naturale pentru infectiile la urechi

Laptele matern- ajuta la vindecarea infectiilor urechii – cateva picaturi de lapte matern puse in ureche, la fiecare cateva ore, conduc la vindecare unei infectii in 24 – 48 de ore.

Usturoiul – pur si simplu trebuie sa fierbi cativa catei de usturoi in putina apa si sa ii pisezi, apoi sa adaugi sare. Pune compozitia pe o bucatica de bumbac si asaza pe urechea afectata.

Sare – incalzeste sare intr-o tigaie timp de cateva minute, apoi pune-o pe o carpa de bumbac si stai cu urechea aprope de acea carpa, fara a te arde, insa.

Ceapa – La fel ca si usturoiul, si ceapa este folosita pentru a trata infectiile urechilor. Taie o ceapa si incalzeste-o la cuptorul cu microunde timp de doua minute. Cand se raceste, stoarce ceapa si pune cateva picaturi in ureche. Asteapta cateva minute, apoi stai cu capul intr-o parte, pentru a permite sucului sa iasa din ureche natural.

Busuiocul – este extraordinar in tratarea infectiilor urechii si pentru a scapa de durere. Amesteca picaturi de ulei de cocos cu ulei de busuioc si inmoaie o bucatica de bumbac in amestec, apoi scurge in urechea interna.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top