Connect with us

Revistateo.ro

Prolapsul organelor pelviene - afectiunea anuntata de caderea parului

Educatie

Prolapsul organelor pelvine – afectiunea anuntata de caderea parului

Prolapsul organelor pelviene este una dintre afectiunile cele mai des intalnite la femeile trecute de 40 de ani, insa natura ne-a invatat ca afectiunile nu iarta pe nimeni. Au fost semnalate multe cazuri de prolaps pelvian in randul femeilor mai tinere de 40 de ani. Cum se manifesta, insa, aceasta problema de sanatate?

Prolapsul pelvian este cauzat de slabirea muschilor diafragmei uro-genitale. Vezica urinara si/sau uterul poate sa coboare pana sau chiar prin vagin, iar astfel de cazuri au fost auzite des in ultima vreme in randul femeilor de 30-40 de ani.

Prolapsul organelor pelviene – cauze

– obezitatea;

– sarcina;

– caderea parului (blondele au un risc mai mare sa sufere de aceasta afectiune „din cauza unui tip particular de colagen, o proteina care ajuta la formarea tesutului conjunctiv care mentine in pozitie organele interne”, noteaza sfatulmedicului.ro).

De asemenea, prolapsul pelvian poate interfera cu miscarile intestinului sau ale vezicii urinare sau cu activitatea sexuala. Practic, este vorba despre deplasarea anormala a organelor feminine cu roluri fundamentale pentru o viata sanatoasa.

Ce solutii exista pentru prolapsul organelor pelviene

Medicii recomanda, in general, doua tipuri de tratament in cazul prolapsului utero-vaginal. Primul este conservativ (gimnastica Kegel, in faza incipienta a bolii), iar al doilea este unul chirurgical pentru restaurarea cu tesuturi proprii a organelor pelviene.

Tratamentul chirurgical de restaurare cu mese sintetice se recomanda in faza avansata a afectiunii, atunci cand tesuturile sunt prea slabe ca sa faca fata exercitiilor de tip Kegel, de pilda.

Daca urinati cu dificultate sau va doare stomacului in urma unei partide sexuale, e bine sa va adresati medicului. Printre primele simptome, acestea sunt cele mai acuzate privind prolapsul pelvian.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top