Connect with us

Revistateo.ro

Peste un milion de oameni, la Giulgiul din Torino

Stiri

Peste un milion de oameni, la Giulgiul din Torino

Foarte mulți creștini cred că Giulgiul din Torino a acoperit trupul lui Isus în momentul în care a fost înmormântat, fapt care îl face cel mai controversat obiect din istoria religiei. Acesta a fost expus duminică la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, unde va sta până pe 24 iunie, informează dailymail.co.uk.

CITEȘTE ȘI: Când nu se fac nunți în 2015

Țesătura are imprimată imaginea unui bărbat, dar o serie de studii a arătat că acesta datează din secolul al XIII-lea, astfel că nu a fost folosit pe vremea Mântuitorului, așa cum cred creștinii. Pentru că oamenii de știință nu au putut să ofere o explicație cu privire la modul în care chipul lui Isus a fost imprimat pe giulgiu, oamenii sunt de părere că acest lucru este un miracol, astfel că vin în număr foarte mare să atingă racla în care se află țesătura sfântă.

Nici reprezentanții catolicismului nu mai susțin în mod oficial autenticitatea Giulgiului din Torino, însă capetele bisericești recunosc valoarea spirituală simbolică a acestuia, motiv pentru care îl țin la loc de cinste.

În plus, expunerea țesăturii în Torino reprezintă un boom economic pentru orașul italian, care traversează o perioadă nu tocmai bună.

Giulgiul din Torino a fost arătat credincioșilor pentru ultima oară în 2010, când peste două milioane de persoane au venit pentru a se închina și a-l atinge. Acum, la doar o zi după ce a fost scos din nou, peste un milion de credincioși și-au programat venirea la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Torino.

Chiar și capul Bisericii catolice,Papa Francisc, a declarat că va vizita expoziția inedită, în perioada 20 – 21 iunie.

Cei care vor să vadă giulgiul o pot face doar prin rezervare, pe site-ul www.sindone.org, ori prin intermediul un call center specializat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top