Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Pensiile cresc în fiecare lună! Este informația momentului despre recalcularea pensiilor

Pensionarii din România se pot aștepta în curând la actualizări legate de pensiile lor, după cum a anunțat Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. A fost comunicat că deciziile privind pensiile recalculare vor începe să fie distribuite între luna mai și mijlocul lunii august, urmând ca în septembrie să se efectueze prima plată a acestor pensii ajustate.

Anunțul a fost făcut în contextul unei vizite a delegației Fondului Monetar Internațional (FMI) în București, care a evaluat progresele economice și financiare ale țării, oferind în același timp recomandări pentru îmbunătățirea situației economice naționale. Printre aceste recomandări se numără reforme semnificative, inclusiv în sistemul de pensii, TVA, impozit pe venit și impozit pe proprietate.

Ministrul Muncii a subliniat că, începând din mai până în august, cetățenii „vor începe să primească deciziile privind pensiile recalculare”, iar pensiile ajustate vor fi plătite începând cu luna septembrie. Referitor la reformele fiscale, inclusiv la impozitarea progresivă a salariilor, Simona Bucura Oprescu a menționat că acestea nu au fost discutate în cadrul întâlnirii cu FMI, reiterând că Ministerul de Finanțe rămâne responsabil pentru politicile fiscale.

În plus, în cadrul unei declarații pentru Antena 3 CNN, ministrul a reiterat angajamentul guvernamental de a analiza și decide cu prudență, fără a discuta despre salarizare sau impozitarea salariilor în cadrul întâlnirii cu FMI.

Pe de altă parte, Bogdan Balanișcu, secretar de stat și lider PSD Iași, a accentuat faptul că recalcularea pensiilor implică o majorare lunară a acestora, conform noilor norme stabilite. Acesta a clarificat că beneficiile suplimentare vor fi acordate lunar, după recalculare, evidențiind că ajustarea nu este un eveniment unic, ci o modificare continuă conform legislației actuale.

„La întâlnirea pe care am avut-o cu FMI-ul nu am discutat nici despre legea salarizării, nici despre propunerile cu privire la impozitarea salariilor. Oricum, chestiunile legate de impozitarea salariilor sunt și de resortul Ministerului de Finanțe, care este cel care gestionează și răspunde de politica fiscal-bugetară. Iar cum v-am obișnuit și până acum, la nivelul Guvernului, întâi analizăm, apoi decidem (…) Trebuie stabilit în primul rând faptul că această creștere a pensiilor prin recalculare este o chestiune care vine în fiecare lună. Acea diferență va fi plătită practic în fiecare lună, după momentul în care acea recalculare a fost făcută. Să nu înțeleagă cineva că este vorba doar de o creștere o singură dată, iar întrebarea este dacă se dă toată odată sau dacă se da eșalonat. Deci este vorba despre o sumă de bani care va reveni fiecărei pensii, în funcție de acel sistem de recalculare, în fiecare lună de acum în continuare, conform legislației”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu la Antena 3 CNN.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top