Connect with us

Revistateo.ro

afecteaza

Ingrijirea dintilor

O consumi zilnic, insa iti afecteaza DINTII mai mult decat de asteptai

Face minuni pentru sanatate, insa distruge dantura. Apa cu lamaie pe care o bei dimineata afecteaza smaltul si iti va strica dintii, daca nu ai grija!

Chiar daca este recomandat in multe diete si este foarte sanatos, nimeni nu s-a gandit si la un dezavantaj al consumului de apa cu lamaie: acidul citric strica dintii.

Beneficiile apei cu lamaie sunt: indeparteaza toxinele din sistemul digestiv, alcalinizeaza organismul, ajuta digestia si sustine imunitatea. Este foarte buna atunci cand vrei sa slabesti, pentru ca accelereaza metabolismul si este o sursa excelenta de vitamina C. INSA, aciditatea lamaii ingalbeneste dintii si afecteaza smaltul.

ESTE SI MAI GRAV DACA BEI APA CALDUTA CU LAMAIE

Specialistii spun ca, prin incalzire, este accentuat efectul negativ, caci eroziunea care afecteaza dintii este mai severa, pe masura ce creste temperatura in cavitatea bucala. Tine cont de acest lucru si cand consumi alte bauturi ce pot colora dintii, precum cafea sau ceai. Cand vine vorba despre bauturile carbogazoase, este mai bine sa le tii departe de dantura ta, caci acidul si colorantii afecteaza smaltul.

CITESTE SI: 7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre apa cu lămâie

Ca sa nu renunti la obiceiul sanatos, trebuie sa faci un lucru cat se poate de simplu: bea apa cu lamaie… cu paiul! Astfel, dintii tai nu vor avea de suferit si tu vei fi intr-o forma excelenta!

Sursa foto: dailymail.co.uk

CITESTE SI: 7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre apa cu lămâie

Iată 7 lucruri pe care trebuie neaparat să le ştii despre apa cu lămâie!

Modul în care îţi începi dimineaţa are un impact major asupra ta pe perioada întregii zile. Este extrem de important să ai un mic dejun echilibrat, care să îţi ofere nutrienţii necesari. Pe lângă alimentaţie, apa cu lămâie are un rol esenţial pentru buna funcţionare a întregului tău sistem. Iată ce trebuie să ştii despre aceasta!

1. Te hidratează intens. După cum ştii, fiecare om trebuie să bea cel puţin 2 litri de apă pe zi. Îţi va fi mult mai uşor să duci la îndeplinire acest target, dacă îţi începi dimineaţa cu un pahar de apă plată cu lămâie.

2. Îţi împrospătează respiraţia. Lămâia are proprietăţi antibacteriene şi ajută la îndepărtarea bacteriilor care sunt responsabile de mirosul neplăcut.

3. Apa cu lămâie te poate ajuta să renunţi la cafea. Încearcă să înlocuieşti cafeaua cu un pahar mare de apă cu lămâie. Deşi la început va fi dificil, vei vedea că pe parcurs va deveni o obişnuinţă.

4. Apa cu lămâie te ajută să îţi cureţi organismul, acţionând ca un diuretic delicat. Sucul de lămâie favorizează eliminarea toxinelor.

5. Îmbunătăţeşte modul de funcţionare al sistemului imunitar. Lămâia are un conţinut ridicat de vitamina C, esenţială pentru sistemul imunitar. Combinată cu apă, totţi nutrienţii se absorb mult mai rapid în sânge şi astfel ajung în sistemul tău.

6. Dacă te lupţi cu ridurile, petele şi coşurile, apa cu lămâie este aliatul tău nr 1.

7. Această băutură răcoritoare este ideală pentru persoanele care vor să slăbească doarece îmbunătăţeşte rata metabolismului şi ajută din plin la arderea grăsimilor. În plus, apa cu lămâie ţine sub control nivelul zahărului din sânge.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top