Connect with us

Revistateo.ro

Divers

Noi informații despre starea vremii. Anunțul făcut de meteorologi în urmă cu puțin timp

Meteorologii au emis astăzi un cod galben de viscol și ninsori valabil până mâine după amiază în 19 județe din Muntenia, Oltenia și Banat.

În intervalul 19 martie, ora 18 – 20 martie, ora 15, în Banat și în mare parte a Olteniei vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere.

Se va forma și poleiul, motiv pentru care șoferii sunt rugați să conducă prudent. Codul galben este valabil și în capitala României, București.

CITESTE SI: Vești proaste pentru milioane de români, de la ANAF! Fiscul ne pune la plată! Se va trimite contribuabililor câte o decizie de impunere

Se vor depune straturi semnificative de zăpadă în special la deal și munte, de aproximativ 10-15 centimetri.

În Dobrogea se anunță precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și se va produce și aici fenomenul de polei.

Pe alocui vântul va atinge o viteză de până la 65 de kilometri la oră. Atenționarea de ninsori, polei și intensificări ale vântului se menține pentru întreaga țară, cu specificațiile de rigoare pentru fiecare zonă.

Vremea va fi, așadar, deosebit de rece în această perioadă. Vântul va sufla în toată țara cu putere, iar în zona montană rafalele vor trece de 70-80 kilometri la oră.

Iarnă în plină primăvară

Sâmbătă au fost 20 de grade, iar duminică temperaturile au coborât până la -2 grade în timpul serii, aceasta fiind una din cele mai bruște treceri de la cald la frig din ultimii 25 de ani.

Meteorologii nu au vești tocmai plăcute despre situația vremii. „Până spre finele săptămânii, mercurul va înregistra temperaturi cu 10 – 15 grade mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Deja, în toată regiunea Moldovei, temperaturile s-au situat sub pragul de îngheţ, iar la această oră, în jumătatea de nord a Moldovei este destul de frig.”, a declarat pentru observator.tv directorul ANM, Elena Mateescu.

„Pe întreg parcursul săptămânii vremea va fi deosebit de rece. Dar va fi important şi ce se întâmplă din punctul de vedere al precipitaţiilor, din cauza unui nou ciclon care loveşte sud-vestul României.”, a mai explicat directorul ANM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Divers

To Top