Connect with us

Revistateo.ro

NEWS ALERT. E panica mondiala! Vulcanul Pavlof a inceput sa erupa si emite o coloana de cenusa de 11 kilometri! ZBORURILE, IN PERICOL

Stiri

NEWS ALERT. E panica mondiala! Vulcanul Pavlof a inceput sa erupa si emite o coloana de cenusa de 11 kilometri! ZBORURILE, IN PERICOL

Alerta la nivel global! Vulcanul Pavlof din Alaska a inceput sa erupa tot mai puternic in ultimele 24 de ore. Conform presei americane, vulcanul lasa in urma o coloana de cenusa de 11 kilometri, ceea ce ar putea afecta zborurile.

Cenusa vulcanica s-a ridicat la 11 kilometri in atmosfera, anunta Observatorul Vulcanic din Alaska, scrie DPA online. Norul de cenusa s-a extins pana la peste 650 de kilometri nord-est, catre interiorul Alaskai si a fost emisa o alerta aeriana.

Pana in clipa de fata, eruptia nu a provocat pagube materiale sau victime. Vulcanul inzapezit din Peninsula Alaska este situat la 953 de kilometri sud-vest de Anchorage.

Avion deturnat in Cipru!

BREAKING NEWS. CUTREMUR DE 7,9 GRADE IN INDONEZIA. ALERTA DE TSUNAMI

Cea mai apropiata localitate se afla la 60 de kilometri sud-vest de vulcan. Cei care locuiesc in Cold Bay sunt panicati si cer cu disperare autoritatilor sa fie ajutati in cazul in care cenusa se va extinde periculos de mult.

Vulcanul Pavlof a erupt de 40 de ori anil trecut si este unul dintre cei mai activi vulcani de pe Arcul Aleutin. Ultima eruptie a avut loc in anul 2014.

Cenusa vulcanica este toxica pentru oameni si animale. Imbolnavirea cu cenusa este principala amenintare in cazul eruptiei unui vulcan, sustin specialistii.

Vezi mai jos videoclipul cu eruptia vulcanului:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top