Connect with us

Revistateo.ro

Misterul originii numelor si prenumelor

Stiri

Misterul originii numelor si prenumelor. CARE ESTE CEL MAI VECHI NUME

Misterul originii numelor si prenumelor. CARE ESTE CEL MAI VECHI NUME.

Chiar daca dupa moarte, potrivit invataturilor lui Iisus Hristos, vom redeveni o singura entitate, prin contopirea sufletelor noastre, pe Pamant purtam fiecare cate un nume si prenume si avem senzatia unei identitati unice, fiecare in parte.

Nu se stie cu precizie cand si cum au aparut primele nume de familie si prenume din istoria omenirii. Se considera insa ca apelativele dateaza de acum 1,5 milioane de ani, atunci cand a aparut limbajul articulat. Potrivit arheologilor, cel mai vechi nume este EN-LIL-TI, descoperit in anul 1936 pe o tablita de lut langa Bagdad. Vechimea acelui nume este de 3.300 ani inainte de Hristos.

CITESTE SICE SPUNE DESPRE TINE INITIALA NUMELUI TAU

Potrivit arheologilor, acest nume a apartinut unei zeitati din Sumerul Antic. Insa primul nume dat unui om pare sa fie N armer, apartinand unui faraon egiptean. Nu Adam si Eva au fost primele nume, asadar, dupa aceste descoperiri ale cercetatorilor. De altfel, Adam semnifica Pamant iar Eva inseamna „datatoare de viata”.

Lucru interesant de aflat este ca in culturile shamanice, numele persoanei reprezenta caracteristicile acelui individ. La fel se intampla si in culturile sociale organizate, precum in epoca Imperiului Roman: Seneca (batranul), Cecil (prostanacul), Lucius (luminatul) etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top