Connect with us

Revistateo.ro

arsurile solare

Sanatate

MINUTUL DE SĂNĂTATE: Cum tratăm eficient arsurile solare

Pentru că nimeni nu poate rezista tentaţiei de a sta cât mai mult timp la plajă, „Minutul de sănătate” vă oferă o serie de sfaturi pentru a vă trata eficient arsurile solare.

CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Cel mai mare mit despre ÎNGHEŢATĂ, demontat de specialişti!

Cu toţii am vrea să stăm pe malul mării, ori la piscină şi să ne bucurăm cât mai mult de soare. Ce ne facem însă când mult devine prea mult? Indiferent de grija acordată pielii noastre, riscurile să ne alegem cu o arsură solară sunt foarte mari, mai ales dacă nu respectăm orarul impus de specialişti şi alegem să facem „o baie” de soare între 11:00 şi 16:00.

Chiar dacă foloseşti cremă de protecţie solară, ori te retragi sub o umbrelă, tot este posibil să te alegi cu pielea iritată din cauza razelor de soare.

Primul lucru de care trebuie să ţii cont atunci când ai stat prea mult la soare este să reduci durerea provocată de arsurile solare respective, dar şi să reglezi nivelul de căldură emis de piele.

Astfel, se recomandă folosirea unei măşti pe bază de gel pentru reducerea temperaturii şi pentru hidratarea epidermei. Pentru a creşte eficienţa, lasă masca respectivă la frigider cu cel puţin 30 de minute înainte de aplicare.

În caz că nu ai la îndemână o cremă sau loţiune după plajă, poţi folosi un gel de aloe vera, cu efect de calmare a iritaţiilor şi de răcorire a pielii. Masca sau gelul respectiv se lasă pe piele timp de 15 minute, iar acest tratament se repetă la fiecare trei ore.

Nu în ultimul rând, verifică întotdeauna eticheta produselor de îngrijire a pielii. Dacă vrei să tratezi eficient arsurile solare, ai grijă ca loţiunile sau gelurile respective să nu conţină parfum sau ingtrediente sintetice, care pot face mai mult rău pielii iritate.

Sursa foto aol.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top