Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Minunile Icoanei de la Mănăstirea Agapia, un loc învăluit de credință și mister

Mănăstirea Agapia se află în județul Neamț și este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Agapia Nouă, pentru a se diferenția de Schitul Agapia Veche. În acest loc sacru unde trăiesc măicuțele există o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni.

Creștinii care se roagă la Icoana Maicii Domnului de la Agapia se luminează în credință, această icoană parcă fermecată având o putere de vindecare uluitoare. Potrivit arhimandritului Ioanichie Bălan, icoanele frumos sculptate de la Agapia, printre care și cea a Maicii Domnului, sunt „vindecătoare de boli, izgonitoare de duhuri rele, iar altele sunt aducătoare de ploi binecuvântate și protectoare ale mănăstirilor și familiilor credincioase”.

CITEȘTE ȘI: TEST ONLINE – CE DESTIN VEI AVEA?

Unele dintre aceste icoane de la mănăstirea de maici au o „harismă specială”, mai spune arhimandritul Ioanichie Bălan, potrivit crestinortodox.ro. Mănăstirea Agapia este singura așezare monahală care poartă numele de „dragoste creștină”, de la 1a „agapis” (cuvânt grecesc).

Sihastria lui Agapie a luat ființă prin întemeierea unei biserici cu hramul Schimbării la Față a Domnului. Primii ctitori au fost voievozii Petru Rareș și Elena Doamna, fiind amintiți în Vechiul Pomelnic al mănăstirii.

Sursă foto: crestinortodox.ro

Sursă foto: crestinortodox.ro

Icoana făcătoare de minune de la Mănăstirea Agapia, în care Fecioara Maria îl ține pe Iisus în brațe, are o poveste foarte interesantă. Se spune că această icoană este una de procesiune și că ar fi rezistat veacurilor. A fost folosită la procesiunea de pe zidurile Constantinopolului, la atacul perșilor. Icoana vindecă boli, suferințe interioare, îi curăță pe oameni de gândurile rele și îi lipsește de păcatul deznădejdii.

Sursă foto: haipelanoi.ro

Sursă foto: haipelanoi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top