Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

MINERIADA din 1990. Discursul de multumire al lui Ion Iliescu pentru mineri VIDEO

MINERIADA din 1990. Ion Iliescu a fost pus sub invinuire in dosarul Mineriadei, fiind acuzat de crime impotriva umanitatii.

Pe 15 iunie 1990, fostul sef de stat le multumea minerilor pentru „atitudinea de inalta constiinta civica”, dupa ce acestia au intervenit in forta contra protestatarilor din Piata Universitatii.

„Va multumesc pentru tot ceea ce ati facut in aceste zile, in general pentru toata atitudinea dumneavoastra de înalta constiinta civica.

Deci, va multumesc incă o data tuturor pentru ceea ce ati demonstrat si in aceste zile: ca sunteti o forta puternica, cu o inalta disciplina civica, muncitoreasca, oameni de nadejde si la bine, dar mai ales la greu. Si de asta data ati demonstrat cat de importanta este solidaritatea muncitoreasca.

Va rog sa transmiteti salutarile noastre colegilor dumneavoastra de munca. Va urez dumneavoastra si famililor dumneavoastra sanatate, sa ne vedem cu bine”, spunea Iliescu minerilor in 1990.

Peste 1000 de persoane au fost ranite si patru au murit ca urmare a evenimentelor sangeroase din Piata Universitatii.

In 17 septembrie 2014, Romania a fost obligata sa continue investigatiile in dosarul Mineriadei, in urma unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

CITESTE CONTINUAREA PE FRESH24.RO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top