Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Mii de oameni raman fara locul de munca

CFR Marfă anunță concedierea a 2.500 de oameni. Aceștia vor primi salarii compensatorii.

„Ca urmare a demarării programului de restructurare şi reorganizare, CFR Marfă anunţă disponibilizarea unui număr de 2500 de angajaţi, personal excedentar. CFR Marfă are în prezent un număr de 8.577 de angajaţi, iar salariaţii disponibilizaţi din cadrul societăţii vor fi protejaţi de prevederile OUG nr.36/2013 (privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate) completată cu Legea nr. 258/2013.

Astfel, în funcţie de vechimea în muncă a salariaţilor, cei disponibilizaţi vor beneficia de 12- 24 salarii compensatorii, în valoare maxima 1625 lei/luna. Acesti bani vor fi alocaţi de la bugetul asigurărilor pentru şomaj, astfel: 13,475 mil. lei pentru anul 2014, 32,34 mil. lei pentru anul 2015 şi 18,865 mil. lei pentru 2016. Totodată, în conformitate cu Acordul încheiat între CFR Marfă şi organizaţiile sindicale, salariaţii disponibilizaţi în urma procesului de restructurare vor beneficia de 6 salarii brute echivalente clasei 10 de salarizare (respectiv 900 lei). Aceste salarii vor fi acordate indiferent dacă persoanele disponibilizate se vor angaja sau nu în perioada următoare.

De asemenea, conform prevederilor OUG nr. 36/2013, în cazul în care salariaţii disponibilizaţi se vor angaja în perioada acordării salariilor compensatorii, aceştia vor pierde ajutorul de şomaj in valoare de 547 lei/lună. Procesul de restructurare are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului între volumul prestaţiei de transport şi numărul de angajaţi al societăţii, asigurând astfel premisele creşterii competitivităţii CFR Marfă pe o piaţă extrem de concurenţială. Precizăm faptul că activitatea CFR Marfă nu va fi afectată, clienţii nostri primesc pe această cale asigurări că activitatea societăţii se va desfăşura şi în continuare în condiţii normale”, se arată într-un comunicat de presă al CFR Marfă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top