Connect with us

Revistateo.ro

Menstruația abundentă poate indica afecțiuni grave.

Sanatate

Menstruațiile abundente pot indica o problemă de sănătate gravă

Aveţi dintr-o dată menstruații extrem de abundente sau care se întind zile la rând? Mergeţi la specialist pentru investigaţii.

Astfel de semne pot trăda prezenţa fibromului uterin. Iar în unele cazuri, medicii diagnostichează şi cancerul de endometru. Un control de specialitate însă va poate aduce şi liniştea.

„Înăuntrul său, uterul este tapetat de o mucoasă, care se cheamă endometru. Acest endometru, sub influența hormonilor, lună de lună se îngroașă ca o plăpumioară, ca să primească sarcina.”

Mucoasa uterină, denumită endometru, ajunge la o grosime de 8-10 mm. Dacă sarcina nu a apărut este momentul să se declanșeze menstruația.

„De fapt, mentruația este eliminarea de celule endometriale înmulțime în exces, care se pregătiseră să primească o sarcină, cu o cantitate de sânge.”

Durata, abundența și aspectul menstruației pot indica anumite afecțiuni

Fiecare persoană de sex feminin trebuie să fie atentă la fiecare menstruație, ca să observe care este așa-numita normlitate personală. Orice modificare în privința cantității, duratei și aspectului menstruației este motiv să mergeți la medic.

Fluxul mare de sânge poate să sugereze prezența unui fibrom, o tumoră și a polipilor uterini.

„În perioada fertilă nu ne gândim prima dată la cancer când apare o sângerare anormală. Avem și alte cauze: disfuncții ovariene, cauze organice, fibroamele, polipii.”, a explicat medicul ginecolog Corina Chișu.

Polipii uterini și fibroamele sunt tumori benigne, care necesită tratament. Se diagnostichează printr-o simplă ecografie.

Din păcate, însă, aspectul abundent al menstruației poate să arate cancerul de endometru, mucoasă care tapetează uterul.

„Se intervine, se îndepărtează, se biopsiază, pentru că ceea ce este foarte important este să înlături diagnosticul de cancer uterin.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top