Connect with us

Revistateo.ro

Medicament anti-cancer, TESTAT CU SUCCES

Stiri

Medicament anti cancer, TESTAT CU SUCCES

Un medicament împotriva cancerului la vezica urinară a fost testat cu succes pe 68 de pacienți. Noul medicament, care este produs de compania Roche, înlătură camuflajul celulelor canceroase, sub care se ascund atunci când vor să atace organismul.

Potrivit revistei „Nature”, pacienții care au luat acest medicament au început să se recupereze în mod surprinzător, acest medicament având capacitatea de a stopa cancerul să distrugă sistemul imunitar al omului. Medicamentul a fost testat de pacienți cu cancer la vezica urinară în faza terminală.

CITEȘTE ȘI: 4 SFATURI-CHEIE CA SĂ NU MAI SFORĂI

Celulele canceroase se folosesc pentru a se camufla de o proteină, PD-L1, proteină care a putut fi blocată de medicamentul-minune. Pacienții care au testat medicamentul vin după chimioterapie și lipsa de speranță că vor mai trăi mult, pronosticul fiind de 6 luni până la 8-9 luni.

„Timp de 30 de ani, nu au existat medicamente împotriva cancerului la vezica urinară. Tumorile îşi dezvoltă un strat de camuflaj, folosind PD-L1, iar, prin îndepărtarea acestui camuflaj, tumorile devin uşor identificabile. Un subgrup de pacienţi prezintă semne extrem de bune privind starea de sănătate”, susține medicul oncolog de la Barts Cancer Institute, dr. Tom Powles.

Medicamentul va fi distribuit pe scară largă în spitalele din Statele Unite ale Americii, începând cu anul 2015. Până să ajungă și pe continent european, acest medicament trebuie să treacă prin diferite etape de aprobare ale medicilor europeni și cercetătorilor în domeniul cancerului, fiind nevoie de diferite teste clinice.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top