Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Mâine începe postul Adormirii Maicii Domnului. Ce trebuie să faci timp de 14 zile

Mâine începe unul din cele mai importante posturi religioase. Postul Adormirii Maicii Domnului ține de la 1 august până pe 14. Pe 15 august, creștinii o prăznuiesc pe Sfânta Maria.

Ce trebuie să faci și să nu faci în postul Adormirii Maicii Domnului

În bisericile creștin-ortodoxe se săvârșește Prohodul Maicii Domnului. Acest post este cel mai nou. Datează din secolul al V-lea.

În acest post, nu se consumă produse de proveniență animală (carne, lapte, ouă). Pe 6 august se dă dezlegare la pește, conform orânduielii stabilite de biserică.

Preoții și marii duhovnici susțin că trebuie să ajunăm până la ora 15, în zilele de luni, miercuri și vineri. Marțea și joia se mănâncă fără ulei, însă sâmbăta și duminica se dă dezlegare la untdelemn și vin.

CITEȘTE ȘI: Unde trebuie ținută icoana cu Maica Domnului pentru ca rugăciunile să prindă putere

Rugaciune facatoare de minuni catre Maica Domnului

În post nu este bine să ne veselim prea mult, să înjurăm ori să bârfim. Perioada postului este marcată de rugăciuni către Fecioara Maria, Cea care l-a născut pe unicul Fiu al lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre.

Femeile poartă năframă în perioada postului și nu au voie să muncească în zilele de vineri, conform tradiției. Se spune că femeile care spală haine în zilele de vineri din post nu vor fi iertate pentru păcatele lor, căci o supără pe Maica Domnului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top