Connect with us

Revistateo.ro

Lucruri nebănuite despre mâncarea de tip fast-food

Sanatate

Lucruri nebănuite despre mâncarea de tip fast-food

Există câteva lucruri pe care nu le știai despre mâncarea de tip fast-food. Unele informații au legătură cu termenul de valabilitate al produselor, altele cu felul în care sun preparate.

Cât de nesănătoasă este, de fapt, mâncarea de tip fast-food

1. Salatele de la fast-food conține mai mulți aditivi alimentari decât cartofii prăjiți și condimentați. Sosurile folosite pentru salate conțin mai multe chimicale care îngrașă foarte tare.

2. Un burger simplu poate fi consumat în primele 20 de minute de la preparare, iar un hamburger în primele 10 minute. Acesta e termenul de valabilitate al acestor tipuri de produse.

3. De asemenea, e important de precizat și faptul că nu ți se servește carne la grătar așa cum mulți se laudă. Pentru gătirea cărnii se folosesc anumite pastile concentrate, pline de coloranți și emulsificatori periculoși pentru sănătate.

4. Multe lanțuri de tip fast-food folosesc aceeași bază de gusturi pentru absolut toate produsele. Tocmai de aici vine senzația că toate mâncărurile seamănă între ele: se folosesc aceiași aditivi.

5. După numeroase analize s-a constatat că la pizza se folosesc o serie de chimicale pe care în mod normal nu ar trebui să le găsim în mâncare. Se spune inclusiv că la prepararea acestui preparat tradițional în Italia se folosește praful de gândaci.

6. Indiferent de mărimea aleasă a meniului din fast-food, fiecare ofertă conține același număr de aditivi alimentari. Ba chiar s-a constatat că la meniurile de bază, la cele mici, sunt folosiți mai mulți coloranți decât la restul.

CITEȘTE ȘI: La ce trebuie sa fii atenta cand mananci produse de tip fast-food

Produsele de tip fast-food ne potolesc foamea in cateva minute, insa daca nu suntem atenti la anumite aspecte ne pot ingrasa foarte mult si ne creeaza o serie de probleme. Prima care are de suferit dintre organe este inima.

Nutritionistul Mihaela Bilic, despre produsele de tip fast-food si mancarea semipreparata:

„Toata lumea e grabita, nu mai avem timp de gatit si nici rabdare sa stam in bucatarie. Industria alimentara ne vine in ajutor si ne pune la dispozitie o multime de preparate ce pot fi gata in cateva minute. Nu mai trebuie curataat, tocat, framantat, amestecat, din congelator direct in oala/cuptor si apoi in farfurie.

Cu un aspect aproape asemanator cu al mancarii traditionale, facute in casa, semipreparatele sunt o solutie practica extrem de seducatoare. Ce poate fi rau intr-o pizza sau un snitel congelat? Nu tot aluat, carne si branză sunt?

La prima vedere asa pare. Insa tot ce e semipreparat e un fel de fast-food: adica trebuie sa se gateasca rapid, sa fie usor de mestecat si usor de congelat. Pentru ca macar cu asta sper ca sunteti de acord, in cutiile frumos colorate nu gasiti mancare proaspata! Asa ca obligatoriu semipreparatele trebuie sa fie bogate in grasime si sarace in fibre, altfel consistenta lor are de suferit.

Deci adio legume, prezenta lor e doar pentru decor. Si branza proaspata e inlocuita cu cascaval, sau mai bine zis cu o branza topita ce se vrea cascaval. Carnea sa alege si ea grasa si nu de calitatea intai, pentru ca muschiul e scump si greu de mestecat.

Nu in ultimul rand e nevoie de emulgatori, agenti de afanare, potentiatori de gust, antioxidanti si arome pentru ca produsul procesat sa se apropie cat mai mult de gustul mancarii facute in casa. De multe ori poate fi chiar mai gustos, pentru ca nu stiu cat de priceputi sunt bucatarii lor, dar chimisti buni au cu siguranta”, scrie Mihaela Bilic pe contul ei de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top