Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

Libidoul scazut la barbati: cauze si remedii

Apetitul sexual scazut este o problema des intalnita in randul femeilor, dar si al barbatilor. Desi conceptia generala este ca femeile au in mod normal dificultati in a avea un libidou normal, si barbatii pot suferi de scaderea dorintei sexuale. Iata ce ar putea cauza libidoul scazut in randul barbatilor si ce remedii exista!

Exista mai multe cauze care determina libidoul scazut la barbati. Vi le prezentam pe cele mai frecvente.

1. Varsta
Specialistii sustin ca odata cu inaintarea in varsta, apetitul sexual scade atat la barbati, cat si la femei. Bineinteles, nu se aplica in cazul tuturor, dar reprezinta una din principalele cauze ale acestei probleme.
Varsta

2. Probleme sufletesti
Orice persoana este afectata de stres, mai ales la locul de munca. Acest lucru se reflecta si in patul conjugal, diminuand pofta sexuala. De asemenea, problemele sentimentale, tensiunile din familie sau trecutul emotional tumultos au un cuvant de spus in ceea ce priveste dorinta sexuala.

CITESTE SI: Uite ce plante îţi cresc natural libidoul

CITESTE SI: Cum să dai un nou start libidoului

3. Probleme cu hormonii
Scaderea nivelului de testosteron afecteaza libidoul, deoarece acesta este hormonul placerii. Principala cauza este inaintarea in varsta.

4. Afectiuni medicale
Dorinta sexuala a barbatilor mai este afectata si daca acesta sufera de o anumita boala, precum diabet, obezitate sau hipertensiune. Cum este normal, ingrijorarea si stresul declansate de boala pot scadea libidoul oricui. In plus, unele tratamente medicamentoase au ca efect secundar aceasta problema. Este important sa te consulti cu medicul tau inainte de a lua orice tip de medicament pentru a sti efectele adverse.

REMEDII

In primul rand, cel mai important este sa determini cauza care sta in spatele dorintei sexuale scazute a barbatului. Un consult medical poate stabili exact cauzele si astfel tratamentul va fi cel potrivit.

In cazul in care motivul se bazeaza pe fond emotional, cel mai bun remediu este consilierea psihologica pentru a ajuta barbatul sa treaca peste acea trauma sentimentala.

Pentru a stimula cresterea nivelului de testosteron, este bine sa iei o recomandare de la medic pentru a sti ce suplimente sa iei.

Poti apela si la remedii naturiste, dar trebuie sa te consulti cu medicul tau inainte pentru a-ti recomanda plantele potrivite.

Mai stii alte remedii impotriva libidoului scazut? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top