Connect with us

Revistateo.ro

Legea darii in plata a fost adoptata de Parlament cu 207 voturi „pentru”, o abtinere si un vot „impotriva”.

Inedit

Legea darii in plata a trecut de Parlament

Legea darii in plata a fost adoptata de Parlament cu 207 voturi „pentru”, o abtinere si un vot „impotriva”. Daca presedintele Klaus Iohannis o va promulga, aceasta va deveni operationala in termen de 15 zile.

Legea darii in plata a starnit multe controverse, in special din partea bancherilor. Ei au sustinut ca legea ar fi neconstitutionala si au cerut modificari.

Forma finala a legii darii in plata a fost hotarata martea trecuta, dupa o ultima runda de consultari intre parlamentari, reprezentantii Ministerului Justitiei, cei ai bancilor, ai BNR, dar si asociatiile de clienti bancari. Dupa negocieri, s-a decis ca programul Prima Casa sa fie exclus din legea darii in plata, iar cei care pot apela la aceasta lege trebuie sa aiba imprumuturi mai mici de 250.000 de euro.

De asemenea, a fost aprobat un amendament in care se precizeaza ca nu poate beneficia de prevederile legale cel care a fost condamnat printr-o hotarare definitiva pentru infractiuni in legatura cu creditul pentru care se solicita aplicarea legii.

Citeste ce este legea darii in plata pe Huff.ro

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top