Connect with us

Revistateo.ro

Laura Cosoi este în culmea fericirii!

Star

Laura Cosoi, lectie despre alimentatie si medicina ayurvedica

Laura Cosoi e una din cele mai invidiate femei din Romania. Adina din „La bloc” arata mai bine ca niciodata. Se pare ca trecerea anilor o avantajeaza, iar pentru felul in care stie sa se mentina in forma exista o explicatie. O ofera chiar ea.

Laura Cosoi, adepta alimentatiei sanatoase

“Medicina ayurvedica se concentreaza tocmai pe mentinerea unui echilibru intre fizic, emotional, mental si spiritual, iar alimentatia este un mijloc eficient pentru atingerea acestui scop (bineinteles in combinatie cu alte lucruri). Totul incepe prin a ne conecta cu noi insine, cu nevoile noastre si cu mediul in care traim.

Modul in care ne simtim depinde de elementul care este dominant in constitutia si energia noastra interioara (dosha). La unii oameni focul este elementul care le defineste energia (persoane din categoria Pitta), altele inclina mai mult spre pamant (Kapha), iar pentru o alta categorie (Vata) caracteristic este elementul aer. Totul poate parea foarte complicat, insa doar la prima vedere.

Un principiu de baza in alimentatia ayurvedica este respectarea unui meniu impus de sezonul in care ne aflam. Spre exemplu, iarna sunt preferate mancarurile calde si acele alimente care provin din pamant pentru a crea un echilibru cu vremea de afara – rece si vantoasa.

Alimentatie in functie de anotimp

In perioadele ploioase ale primaverii, chef Divya Alter recomanda mancaruri mai picante tocmai pentru ca afara e multa umezeala. Se spune ca daca respectam macar acest principiu al alimentatiei ayurvedice la care se adauga si o combinatie echilibrata de arome (intre dulce, sarat, acru, amar, picant si astringent) „batalia este pe jumatate castigata”.

CITESTE SI: Afla care este regimul de vitaminizare al Laurei Cosoi

CITESTE SI: Care este legatura dintre alimentatie si fertilitate?

Eu imi amintesc ca in copilarie bunicii si parintii ne hraneau intotdeauna tinand cont de anotimp si ceea ce ni se potrivea mai bine fiecaruia dintre noi. Asa ca, iata, macar acest principiu era respectat din instinct. Sunt convinsa ca, daca observam cu atentie care sunt nevoile noastre reale nu avem cum sa gresim”, a scris actrita pe blogul personal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top