Connect with us

Revistateo.ro

Lamaia are vitamina vietiiLamaia are vitamina vietii

Sanatate

Lamaia are vitamina vietii. Actiuni multiple asupra sanatatii

Lamaia are vitamina vietii. Aceasta este realitatea obiectiva din jurul acestui fruct incredibil, care reprezinta o arma veritabila, pe care oamenii o pot folosi impotriva bolilor de tot felul. Mancate cu pulpa, dar fara coaja, in loc sa fie stoarse, lamaile au o concentratie de 20 de ori mai mare de vitamina C, considerata un super antibiotic natural.

Pentru oameni, vitamina C inseamna doua aspecte generale foarte importante: intarirea imunitatii si echilibrarea psihicului. Vitamina C combate parazitii, virusurile, microbii si radicalii liberi care ne imbatranesc. In ceea ce priveste psihicul, trebuie stiut ca lamaia ne poate ajuta foarte mult, mai ales in zilele – parca din ce in ce mai dese in vremurile de azi – in care nu avem chef de viata si suntem cuceriti de gandurile urate.

Vitamina C consolideaza si tesutul conjunctiv si in timp, datorita consumului lamailor, ni se tonifica peretii vaselor de sange, de la cele mai mari pana la capilarele microscopice. Datorita vitaminei vietii, inclusiv varicele si hemoroizii se retrag.

Citeste si: Descoperire uluitoare privind Alzheimerul. Vitamina care dezleaga totul

Fructul care contine toate vitaminele esentiale: Beneficiile uluitoare asupra sanatatii tale

Vitamina C ne ajuta sa intarim dintii si gingiile, iar procesul de fortificare se manifesta mai ales la gingii si la alveolele maxilarului. In plus, vitamina C omoara bacteriile ce dau nastere cariilor.

Si persoanele care vor sa isi stabilizeze greutatea corporala, trebuie sa stie ca vitamina C poate deveni un prieten de nadeje si care ii va ajuta sa isi atinga obiectivul. Lamaile au efecte benefice in cazul contuziilor, in prevenirea si tratarea traumatismelor suferite de sportivi. Asadar, persoanele care se confrunta cu sangerari ale gingiilor, cu raceli frecvente, cu varice si hemoroizi, cu oboseala persistenta si nervozitate, cu stari depresive si tulburari ale somnului, trebuie sa apeleze cat mai repede la consumul lamailor, pentru ca au deficit de vitamina C.

Vitamina C este foarte buna pentru organism pentru ca a fost foarte bine „programata” de natura. Astfel, aceasta substanta este absorbita foarte rapid in sange si in celule. In aceste conditii, leucocitele si globulele albe – vitale pentru sistemul imunitar – contin valori foarte mari de vitamina C. Pentru cei care se intreaba care este cantitatea maxima de lamai pe care o putem consuma, trebuie amintit ca specialistii au transmis ca supradozarea nu este posibila intrucat vitamina C nu este toxica. Eventualul surplus de vitamina se elimina prin urina, in maximum 24 de ore.

1 Comment

1 Comment

  1. Elf

    2016-07-08T07:51:31+03:00 at 2016-07-08T07:51:31+03:00

    Este adevarat ca lamaia este extraordinara pentru sanatatea vietii, dar, nu multe persoane isi permit sa se bucure de beneficiile acestui fruct la 14 or 15 lei/kg.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top