Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Joaca Sea Hero Quest si ajuta-i pe cercetatori sa gaseasca un remediu pentru boala Alzheimer

In secolul vitezei, o boala provoaca durere mare printre toti membrii familiei si ajunga sa conduca viata persoanei bolnave.

Boala Alzheimer este o boala degenerativa care afecteaza tesutul cerebral in special la persoanele de peste 65 de ani. Boala este marcata de un declin mental devastator: functiile intelectuale, limbajul, memoria si intelegerea se deterioreaza.

Alzheimer este cea mai cunoscuta forma de dementa.

Pe 21 septembrie, in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Mondiala a Alzheimerului, iar Telekom s-a alaturat unei cauze extrem de nobile.

Dupa ani de cercetari, echipa Telekom Germania a lansat jocul Sea Hero Quest, descarcat deja gratuit de mai mult de 2.3 milioane de persoane din intreaga lume.

Absolut toata lumea poate juca acest joc gratuit pentru a sustine cercetarea bolii Alzheimer. Fiecare minut in care cineva joaca Sea Hero Quest ajuta la cercetarile care se fac asupra acestei boli.

Navigheaza prin inghetatele rauri arctice si prin splendidele Tarmuri Aurii! Astfel, vei descoperi cum dezvoltatorii de jocuri de la Glitchers, impreuna cu University College London, University of East Anglia si Centrul de Cercetare Alzheimer si-au unit fortele, pentru a realiza Sea Hero Quest. Jocul este format din trei misiuni principale: strabaterea labirinturilor, tragerea de semnale luminoase si umarirea creaturilor pentru a le fotografia. De la pinguini la mamuti ascunsi in ghetari, fiecare element al jocului a fost atent creat, pentru a fi pe cat de captivant, pe atat de valoros din punct de vedere stiintific.

Poti afla mai multe detalii la acest link: www.seaheroquest.com

Potrivit unui raport din anul 2015, mai mult de 47 de milioane din intreaga lume sufera de dementa, insa acest lucru ar putea fi mult mai mare, caci multe persoane nu au fost inca diagnosticate. Anual se diagnosticheaza 4,6 milioane de cazuri noi, adica un caz la 7 secunde. Dintre acestea, 50% sunt cazuri de Alzheimer.

Pana in anul 2050, se crede ca numarul bolnavilor de Alzheimer va creste la 135 de milioane de persoane in intreaga lume.

Daca multe persoane cred faptul ca factorul genetic este una dintre cauzele aparitiei bolii Alzheimer, de fapt, doar 3% dintre cazuri sunt provocate de cauzele genetice.

De asemenea, multe persoane stiau faptul ca boala Alzheimer apare numai la batrani, insa acest lucru este cu totul neadevarat.

De fapt, boala se manifesta chiar incepand cu varsta de 40-50 de ani, iar mai mult de 80% dintre bolnavii de Alzheimer raman nediagnosticati, caci cei din jurul lor considera ca simptomele sunt o consecinta normala a imbatranirii.

Societatea Romana de Alzheimer pune la dispozitia familiilor pacientilor un test congnitiv pe care îl poate aplica pacientului si astfel sa ajute la diagnosticarea bolii Alzheimer si stadiul in care acesta se afla:

Abbreviated Mental Test

Pacientul este rugat să precizeze, potrivit exploremedicinetv.ro:

1) Varsta
2) Ora
3) O adresa (pacientului i se spune o adresa, pe care este rugat sa o repete la sfarsitul testului)
4) Anul
5) Numele institutiei in care se desfasoara testul
6) Precizarea a doua persoane cunoscute
7) Anul în care a început primul Razboi Mondial
8) Data nasterii
9) Numele presedintelui
10) Numerele in ordine descrescatoare de la 20

Pentru fiecare raspuns corect se va acorda un punct. Schema urmatoare ofera un punctaj total corelat cu severitatea bolii:
6-10 puncte – stadiu usor
3-6 puncte – stadiu moderat
0-3 puncte – stadiu avansat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top