Connect with us

Revistateo.ro

gingiile

Inedit

Iti sangereaza gingiile? Incearca unul dintre cele 7 remedii naturiste

Daca iti sangereaza gingiile cand te speli pe dinti, poti incerca unul dintre cel 7 remedii pentru a scapa de problema neplacuta.

1. Infuzie de musetel

Gingiile tale iti vor multumi daca vei clati gura cu ceai de musetel. Musetelul previne infectiile si reduce inflamatiile. O lingura de flori de musetel se lasa jumatate de ora intr-o cana cu apa fiarta. Strecoara si fa spalaturi bucale de 3-4 ori pe zi.

CITESTE SI: 5 lucruri nestiute despre ceaiul de musetel

2. Aloe vera

E foarte simplu sa tratezi gingiile cu aloe vera. Daca ai planta in ghiveci, rupe o frunza si freaca gingiile cu gelul pe care il contine. Tine cont ca planta poate fi folosita in scop naturist doar dupa ce ajunge la maturitate. Daca nu o ai acasa, cumpara de la plafar pliculete cu gel de aloe vera, sunt la fel de utile.

3. Ceai de salvie

Salvia este antibacterian si analgezic. Fa o infuzie dintr-o lingurita de planta si o cana cu apa fierbinte. Lasa 30 de minute, strecoara si clateste gura cu acest lichid.

4. Infuzie de afine

20 de grame de afine uscate se infuzeaza intr-o cana fierbinte si se lasa 10 ore. Strecoara si clateste-ti gura cu amestecul obtinut de 3 ori pe zi.

5. Solutie cu hrean

La 250 de grame de hrean ras, pune 500 de mililitri de apa clocotita. Dupa ce s-a racit, clateste-ti gura cu acest amestec, pentru a scapa de gingiile care sangereaza. Fa tratamentul de 3 ori pe zi.

6. Tinctura de propolis

Tinctura de propolis se gaseste la plafar si o vei folosi in amestec cu apa calda: 50 de mililitri de tinctura, la 200 ml de apa. Curata gura de 3 ori pe zi cu acest lichid si salveaza-ti gingiile de la sangerari.

CITESTE SI: Testul care îți va dezvălui vârsta reală a dinților tăi

7. Ulei de catina

Foloseste 200 de grame de catina si 200 de mililitri de ulei. Amesteca-le intr-un borcan si lasa-le trei saptamani la temperatura camerei. Agita zilnic borcanul. Dupa trei saptamani, zdrobeste fructele in acelasi borcan si lasa-l la loc cald doua zile. Vei masa gingiile zilnic cu uleiul rezultat dupa ce strecori fructele. Tratamentul dureaza doua saptamani.

Care dintre aceste trucuri te-au ajutat sa scapi de problemele cu gingiile?

Sursa foto: summervilleperiodontist.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top