Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Îți place berea? Uite ce trebuie să știi înainte de a o bea!

Să recunoaștem adevărul: Și femeile mai beau o halbă de bere mai ales pe caniculă și ăsta nu e niciun motiv de rușine. Totuși, înainte de a bea bere, citește informațiile de mai jos.

BEREA – MITURI ȘI ADEVĂRURI
1. CEL MAI TARE SE SIMTE HAMEIUL: ADEVĂRAT

Trebuie să știi de la bun început că berea nu are arome. Orice gust ai simți se datorează hameiului, fiind unul dintre cele patru ingrediente fundamentale ale berii, care, în funcție modul în care este preparat dă gusturi diferite licorii.

CITEȘTE ȘI: UITE CE BENEFICII ARE BEREA!

2. BEREA NEAGRĂ CONȚINE MAI MULT ALCOOL DECÂT CEA BLONDĂ: FALS

Culoarea nu este echivalentă cu gustul amar sau alcoolul. Alcoolul natural se produce în funcție de fermentare, un rol important avându-l în acest sens microorganismul numit drojdie de bere.

3. RECIPIENTUL DIN CARE BEI BERE ÎI SCHIMBĂ GUSTUL: ADEVĂRAT

Nu e totuna dacă bei o bere la sticlă, din pahar de sticlă sau din cutie. Ce e curios este că, deși mulți contestă gustul berii la pet, acesta este cel mai apropiat gust de cel natural deoarece împiedică difuzarea carbonatării (reacție chimică la care participă dioxidul de carbon și un hidroxid, din care rezultă un carbonat).

4. GUSTUL AMAR ESTE DAT DE TEMPERATURĂ: FALS

Hameiul este singurul responsabil de gustul amar. Berea are același gust și la cald și la rece, cu excepția cazurilor extreme în care această băutură este ținută mai mult de 24 de ore la soare.

5. RAZELE ULTRAVIOLETE POT ARDE BEREA: ADEVĂRAT

Razele ultraviolete pot acționa asupra anumitor compuși din hamei. Oxidarea poate fi accelerată de caniculă, spun specialiștii.

Sursa foto: brewess.wordpress.com

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Iulia Pop

    2015-09-04T19:11:00+03:00 at 2015-09-04T19:11:00+03:00

    Draga TEO! azi am citit aceasta pagina si pentru mine a fost o placere ! Am citit lucruri inedite , interesante. FELICITARI! PUP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top