Connect with us

Revistateo.ro

Igiena orală de seară

Ingrijirea dintilor

Igiena orală de seară

Igiena orală pe timpul nopții este extrem de importantă deaorece în această perioadă nu înghițim, iar astfel se creează un mediu proprice pentru dezvoltarea bacteriilor. Scopul tău pe timpul nopții trebuie să fie eliminarea bacteriilor, așa că nu trebuie să le oferi condițiile oportune de hrană și dezvoltare.

CITEȘTE ȘI: TU CE ȘTII DESPRE PASTA DE DINȚI?

Există câțiva pași de bază pentru a preveni acumularea de bacterii pe timpul nopții, printre care se numără periajul corect înainte de culcare, utilzarea aței dentare și utilizarea apei de gură. PEriajul dentar te ajută să alimini placa bacteriană care conduce la apariția cariilor dentare. Este important să alegi o periuță de dinți cu perii moi și o pastă de dinți care conține fluor. Periajul se face la un unghi de 45 de grade față de gingie, prin mișcări delicate, care să nu agreseze această zonă sensibilă. Medicul dentist poate determina susceptibilitatea pe care fiecare pacient o are la apariția bolilor cavității bucale. În funcție de acest aspect el îți poate prescrie o anumită pată de dinți sau un anumit ritual de îngrijire.

Ața dentară nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică. Astfel reușești să elimini bacteriile care se acumulează între dinți. Periuța nu poate pătrunde în toate zonele cavității bucale, așa că ața dentară își face treaba acolo unde aceasta nu ajunge. De aceea este extrem de important să nu negljezi utilizarea acesteia în fiecare seară. Aceasta trebuie să fie o acțiune foarte delicată, deoarece poate răni ușor gingiile.

Apa de gură are menirea de a îndepărta mirosurile neplăcute. Ea trebuie aleasă cu foarte mare atenție, deoarece majoritatea apelor de gură nu fac decât să acopere mirosurile neplăcute. Este important să găsești un produs care elimină bacteriile cauzatoare de astfel de mirosuri.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top