Connect with us

Revistateo.ro

Grasimi bune vs. grasimi rele: 1-0. Afla de ce!

Stiri

Grasimi bune vs. grasimi rele: 1-0. Afla de ce!

Despre grasimi se vorbeste intotdeauna de rau fara sa se faca o lamurire corecta despre ce inseamna cu adevarat acestea pentru organism si mai ales daca toate grasimile sunt realmente rele.

Putina lume stie ca exista grasimi bune (care pot fi consumate si sunt solicitate de organism) si grasimi rele – cele mai consumate si mai nesanatoase pentru om.

Din categoria grasimilor rele fac parte margarina, uleiul de floarea soarelui, grasimea animala (untura). Aceste grasimi sunt periculoase intrucat nu se pot completa cu apa si contina prea putina apa, iar corpul nostru este format in proportie de 65-90% din apa, motiv pentru care avem nevoie de o intensa si continua hidratare a celulelor noastre. Consumarea prajelilor, a margarinei sau unturii duce la acnee, stagnarea ficatului, boli cardiovasculare etc.

Grasimile din plante, de cealalta parte, sunt bune pentru frumusetea si sanatatea fiecaruia. Avocado poate fi folosit pentru tratamentele cosmetice precum lubrifierea incheieturilor, intarirea membranelor celulare. Anumite grasimi, cum sunt cele din nuci, masline (neprocesat, deci in niciun caz uleiul de masline) ”taie” alimentele cu prea mult sulf precum ardeiul iute, usturoiul, ceapa sau ridichile.

Pe de alta parte, si aceste alimente ”sulfuroase” imblanzesc grasimile, fapt pentru care consumarea acestora in prealabil este o completare armonioasa pentru sanatate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top