Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Gogoși pufoase: Cum se pune corect drojdia la dospit

Gogoșile pufoase sunt printre prăjiturelele cele mai delicioase ale copilăriei. Bunica îți făcea cu siguranță când erai mică, simple (cu zahăr praf) sau umplute cu gem. A sosit momentul să afli care este rețeta cea mai bună ca să îți iasă niște gogoși perfecte.

Înainte de a afla cum se pune drojdia la dospit, iată ingredientele esențiale pentru rețeta de gogoși:
1. 2 ouă și un gălbenuș
2. 250 ml lapte cald
3. praf de sare (un pliculeț)
4. 3 linguri de zahăr
5. 500 gr. făină
6. 1 cub de 25 gr. de drojdie proaspătă
7. 3 plicuri de zahăr vanilat

CITEȘTE ȘI: DE CE NU SE FAC NUNȚI LA SFÂRȘITUL LUNII MAI

Gospodinele pun drojdia la dospit împreună cu puțin lapte, vârând-o în mijlocul făinii. Secretul pentru niște gogoși dulci și pufoase stă într-un ingredient ținut secret de bunica ta: zahărul tos. Așadar, pe lângă lapte, alături de drojdie, adaugă o lingură de zahăr tos la dospire.

După dospire, pune ouăle bine bătute, restul de zahăr tos și praful de sare și amestecă compoziția bine-bine. În timp ce amestecați, adăugați din când în când lapte călduț.

Când aluatul a devenit omogen în oala în vasul de plastic în care l-ați pregătit, scoateți aluatul și așezați-l pe o tablă de lemn garnisită cu puțină făină. Frământați bine aluatul cu mâinile curate, apoi puneți coca într-un castron timp de 30 de minute. După cele 30 de minute, treaba este foarte simplă: alegeți un pahar din bucătărie și faceți formele gogoșilor.

În mod normal, gogoșile se fac în maxim 4 minute de la momentul în care le-ați pus în cratiță. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top