Connect with us

Revistateo.ro

Blog

Ganduri de turneu

Cand inveti lucruri concrete, e usor sa verifici daca le stapanesti cu adevarat. Le repeti pana cand le poti reproduce, apoi, daca inca esti nesigur pe formule sau conjugari, in aproape egala masura, ceri ajutor Cineva te poate „asculta”, ca si cand ai fi nevoit sa demonstrezi unui profesor ca stapanesti materia. Credeti-ma, e usor sa inveti chimie, oricat de bizara ar parea asertiunea. Greu e sa inveti bunul simt, generozitatea, altruismul. Nu te „asculta” nimeni.

Meseria asta chiar ca se fura, cum obisnuim sa spunem, despre atatea altele. In Israel, am fost pusa in situatia de a invata, cu surpriza si incantare, ce trebuie sa faca artistii stralucitori de pe scena pentru a proteja spectacolul pe care il vedem, invaluindu-l in secretele pe care acum le-am inteles. Artistii care pleaca in turnee obisnuiesc sa spuna ca abia la drum intelegi cum e construit un om. Asa e.

Am fost inconjurata de oameni atat de cunoscuti ca nu se pot duce sa cumpere o paine fara sa fie opriti pentru zece poze si cinsprezece autografe. Ceea ce nu se stie, insa, e cum se trateaza unul pe celalat, cu cata grija, dragalasenie si suport. Am descoperit un Temisan care poate glumi dupa patru ore de somn, un Fuego care nu se duce sa bea apa fara ssa intrebe daca mai e cineva insetat, o Cristina Stamate preocupata de starea mea fizica, mai degraba decat de a sa. Impresionant.

Raoul m-a dus de mana prin magazine, doar ca sa ma misc suficient, dara fara graba, ca sa protejam operatia pe care tocmai o suferisem. Inca o data, impresionant. Faima si succesul scenelor sunt lasate la o parte. Conteaza doar ceilalti. Zambetul lor, starea lor. Abia asta am invatat, in aceste cinci zile in Israel. Si o sa ma las ascultata la lectia asta superba… la prima deplasare impreuna. e care o astept cu emotie si respect.

Continue Reading
You may also like...
8 Comments

8 Comments

  1. Rodica Elena Lupu

    2014-01-09T08:50:36+02:00 at 2014-01-09T08:50:36+02:00

    Minunat, Teo! Sa spui ce simti si ce gandesti, sa fii sincer este ceva nemaiintalnit in zilele noastre. Dar cum tainele marii nu se cunosc de pe mal si lumea e multa cu oameni putini, e bine, bine, e foarte bine ca mai sunt si cei ca tine. Te pretuiesc si te admir!
    Cu drag,
    Rodica Elena Lupu

  2. Andreea

    2014-01-09T09:26:17+02:00 at 2014-01-09T09:26:17+02:00

    Imi place sa stiu ca mai exista si empatie !
    Ma bucur ca ai ocazia sa fi inconurata de astfel de oameni,macar ei mai pot fi un exemplu pozitiv noua,inclusiv d-voastra,pentru ca suntem satui de barfe si rautati din Tv.
    Va dores sanatate d-voastra si intregii familii!!
    Sa auzim numai de bine!!
    O zi minunata!!

  3. Cristina

    2014-01-09T11:13:35+02:00 at 2014-01-09T11:13:35+02:00

    Iti multumim Teo ca impartasesti cu noi experientele minunate traite in Tara Sfanta.Dumnezeu a vrut ca in urma cu cinci ani sa ajung si eu pe aceste meleaguri binecuvantate si acolo am simtit o energie aparte.In ce priveste bunul simt,generozitatea si altruismul sunt din ce in ce mai greu de gasit intr-o societate in care oamenii sunt intr-o goana nebuna dupa bani si obtinerea de beneficii pentru confortul personal.Eu cred ca fiecare dintre noi avem aceste calitati inradacinate undeva adanc,trebuie doar sa le lasam sa iasa la iveala fara a ne teme ca cei din jur ne vor considera slabi.

  4. Cristina

    2014-01-09T11:36:50+02:00 at 2014-01-09T11:36:50+02:00

    Te rog sa nu ma certi foarte tare pentru expresia „sa iasa la iveala”.Rectificam: „sa iasa la suprafata”!Sa ai o zi minunata!♥♥♥

  5. cornelia

    2014-01-09T13:50:48+02:00 at 2014-01-09T13:50:48+02:00

    Da, pen’ ca „a fi domn e o-ntamplare, a fi OM e lucru mare! Totusi, ca-n toate padurile, pariez ca si in lumea dvs mai sunt crengi uscate:( A trecut vremea mirabilei seminte. Acu’ e mai la moda Jack si vrejul lui de fasole:((

  6. Viorica Macavei

    2014-01-09T17:59:29+02:00 at 2014-01-09T17:59:29+02:00

    Draga Teo,vorba unei prietene:bunul simt,generozitatea,altruismul ,nu se invata,le ai sau nu le ai .Ma bucur ca ai fost alaturi de asemenea oameni deosebiti in Israel.Acesti artisti ,nu intimplator au asa un succes la public,si acest succes nu se datoreaza doar talentului lor ci in mod „ocult”,sunt recompensati de Providenta tocmai pt acele calitati sufletesti -umane pe care le-ai simtit si tu la ei .Iar intilnirea si participarea ta alaturi de ei nu este intimplatoare :voi toti ai o prietenie veti cam aceeasi evolutie spirituala ,si prin aceasta participare colectiva ati fost adusi impreuna ,tocmai pt a va bucura unii de altii „ca altadata”,adica intr-o viata anterioara.,chiar daca in acea viata au fost conjuncturi diferite.Cind oamenii lucreaza intr-un colectiv ,ei sunt destinati karmic sa fie impreuna,fie ca au plati karmice unii fata de altii,fie ca ii leaga o iubire si o legatura sufleteasca dintr-o alta viata.Ferice de cei care s-au iubit si au colaborat altadata,si acum se reintilnesc intr-un fel sau altul,in aceasta viata ,si se bucura impreuna de cele mai frumoase esntimente.Asa ca o paranteza,vreau sa-ti spun ca acum ca vrind-nevrind vei slabi fizic,si sufletul va fi mai usor si mai receptiv -sensibil,trebuie doar sa fi mai atenta la semnale si la legatura dintre conjuncturi si „intimplari”.Succes.In ceea ce privesc vietile succesive,e firesc sa te preocupe si poate ca in sensul asta ai putea de pilda sa vorbesti cu Lavinia Tatomir Pintea,sau cu RazaRa,cu Contele Incapucciatto,Melfior Ra,Teodor Vasile,dar in particular.Public ,nu vor face dezvaluiri decit in masura in care oamenii sunt pregatiti pt astfel de adevaruri.Adica nu li se va da decit atit cit pot ei pricepe si accepta.Evolutia oamenilor e diferita ,de aceea se da fiecaruia atit cit ii permite evolutia si inelegerea lucrurilor.

  7. JAMROZIK ELISE

    2014-01-10T08:28:18+02:00 at 2014-01-10T08:28:18+02:00

    Buna dimineata, doamna Teo, imi este tare drag sa va spun asa, am intrat pentru prima oara pe blogul Dvs.pentru ca am descoperit ca eu abia la o anumita virsta , am devenit , sau poate am fost mereu un fan al cuiva.V-am urmarit cu intreruperi din pacate , pentru ca nu am avut sansa sa fiu alaturi de Dvs ca multi altii,la fiecare din emisiunile Dvs. Ceea ce pot insa sa va marturisesc este ca fara sa realizez v-am purtat in suflet si am descoperit ca asteptam cu nerabdare sa va revad, imi pareati si imi pareti neschimbata, frumoasa , inteligenta cu un umor fin , de o anumita calitate cind era cazul , intr-un cuvint mi-am dat seama ca devenisem fanul Dvs, incetul cu incetul.Am citit impresiile Dvs la intoarcerea din Israiel si ceea ce m-a incintat a fost faptul ca in comparatie cu alte persoane(nu stiu de ce trebuie sa comparam mereu) Dvs, puneti un mare accent pe reltiile umane si aici daca-mi permiteti ma pot asemana cu Dvs. Viata m-a invatat ca daca daruiesti cuiva un zimbet , vei primi la rindul tau un zimbet(si poti face un om fericit fara sa te coste nimic-incepind cu zimbetul si salutul adresat vinzatoarei de la chiosc pina la zimbetul adresat prietenilor tai si familiei tale)ce vreau de fapt sa spun ? este ca Dvs, daruiti zilnic zimbete si bucurie si optimism si mi se pare normal sa primiti acelasi lucru.(ca sunt si persoane care sunt. triste din nastere, asta e din pacate, dar nu e cazul Dvs).Asa ca nu trebuie sa va mire faptul ca toti artistii au fost alaturi de Dvs.cu dragoste si tandrete.Ceea ce mi-as fi dorit , ar fi fost sa resimt la Dvs o mai mare iSncredere in persoana Dvs. Nu stiu daca toate ironiile pe care le faceti referitoare la fizicul Dvs le faceti pentru ca asa va percepeti cu adevarat sau doar pentru show, dar asa cum v-am mai scris deja, nici nu va imaginati cite femei normale , cu citeva kg in plus ati incurajat si le-ati dat forta sa creada ca se poate, ca nu este neaparat sa fii in standardele de piata de astazi, ca (standarde indoielnice, care nupun pret pe inteligenta si frumusetea interioara)valorile adevarate , ramin valori.Pentru acest lucru VA MULTUMESC din suflet.Iar in ceea ce priveste barbatii, va rog sa ma credeti, ca au fost si ramin un bun necesar, nimic altceva, iar cei care sunt asa zis modele , sunt pentru ca asa au fost modelati sa fie. Depinde ce ne dorim in viata.As avea atitea sa va scriu, despre acest lucru , dar stiu ca timpul Dvs este limitat, Va multumesc inca odata si sa aveti o zi frumoasa si plina de bucurii.Sarutati-o si pe dragalasa Maia din partea mea.

  8. Petru

    2014-01-10T18:13:34+02:00 at 2014-01-10T18:13:34+02:00

    Nu ca esti iubita mea, dar ai emisiunea cu cel mai inalt nivel din Romania,la momentul acesta.
    Cu drag , Petru

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top