Connect with us

Revistateo.ro

Ficatul e singurul organ care nu doare. Cum afli ca este afectat

Sanatate

Ficatul e singurul organ care nu doare. Cum afli ca este afectat

Stiai ca ficatul este singurul organ care nu doare? Acesta indeplineste 9 functii de baza si sintetizeaza peste 2.500 de substante cunoscute, esentiale functionarii corecte a organismului.

Desi auzim adesea sau spunem chiar noi ca ne doare ficatul, suntem intr-o mare eroare. Este cel mai ‘lenes’ organ, el nu de simptome de durere propriu-zise, insa atunci cand este afectat trebuie sa fim atenti la anumite lucruri.

Ficatul da semne foarte tarziu ca s-a imbolnavit, iar atunci cand o face sansele de recuperare sunt minime sau imposibile. Durerea de ficat, cum este cunoscuta generic, poate indica alte probleme de sanatate precum pietrele la fiere sau dischinezia biliara. Tot ‘durerea de ficat’ poate dezvalui probleme ale colonului, un alt organ care se manifesta ciudat.

Durerea resimtita in zona abdominala, zona ficatului, poate fi cauzata, de fapt, si de pancreas. ‘Durerea de ficat’ poate fi si semnul instalarii ulcerului. Exista o singura situatie cand se poate vorbi despre durere de ficat, spun medicii.

Detoxifierea plamanilor in mod natural

Reteta pentru detoxifierea ficatului si slabire rapida

Aceasta durere este cunoscuta in termeni medicali ca hepatologie, iar atunci cand este resimtita, boala este in stare avansata. Hepatologia se caracterizeaza prin imposibilitatea de a respira normal, schimbarea culorii urinei, starea de oboseala accentuata, senzatia de greata si lipsa poftei de mancare.

Pentru a depista problemele cu ficatul e nevoie sa iti faci analize amanuntite. Este singurul mod in care poti afla daca s-a imbolnavit pana nu e prea tarziu. Daca pe langa durerile in zona abdominala manifesti oboseala si senzatia de greata la orice aliment ai consuma, trebuie sa mergi de urgenta la un hepatolog. Cele mai frecvente situatii in care o durere in partea dreapta, sub coasta, este data de o problema hepatica sunt bolile de inima cauzate de marirea acestui organ, tumorile sau chistele mari hepatice, icterul mecanic sau cancerul de ficat.

Cele mai importante functii ale ficatului sunt:

– functia de stocare a sangelui;
– functia de filtrare si purificare a sangelui;
– functia de inactivare a unor substante toxice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top