Connect with us

Revistateo.ro

Festival International de muzica de camera in Romania. CAND INCEPE

Inedit

Festival International de muzica de camera in Romania. CAND INCEPE

Pe 31 octombrie incepe, al noualea an de la lansare, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, care se va desfasura in trei mari orase: Bucuresti, Cluj Napoca si Iasi. Tema acestui an va fi „Bridges”. Festivalul dureaza pana pe 17 noiembrie, fiind pregatite o serie de surprize pentru publicul ascultator.

Anul acesta, pentru prima data de la infiintarea festivalului, deschiderea va avea loc in afara Romaniei, intr-un concert sustinut pe 22 octombrie de mezzosoprana Ruxandra Donose si ansamblul Raro, la Viena, in sala Konzerthaus. Lansarea internationala a festivalului roman de muzica de camera este realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR) din Viena.

Deschiderea festivalului pe taram romanesc va avea loc insa, ca de obicei, in Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Capitala, pe 31 octombrie incepand cu ora 19:00. La SoNoRo „Bridges” veti putea asculta anul acesta acorduri din Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy si César Franck, muzica experimentala a lui John Cage, armoniile sacre din compozitiile lui Claudio Monteverdi si Gesualdo da Venosa.

Totodata, publicul va fi intampinat si cu muzica de contemplare a lui Olivier Messiaen, maiestria artistica a cvintetului lui Franz Schubert si multe altele.

„A IX-a editie SoNoRo nu este doar un liant muzical intre unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii – Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena, ci si o vitala punte catre editia viitoare, poate cea mai importanta de până acum, cea în care pasarea SoNoRo va implini zece ani de existenta”, a declarat directorul festivalului, Razvan Popovici.

Programul complet al Festivalului la care vor participa 35 de nume importante din muzica romaneasca si internationala poate fi gasit pe adresa oficiala a festivalului, sonoro.ro, iar biletele si abonamentele pentru concertele din bucuresti sunt disponibile pe eventim.ro, magazinele principalelor retele de telefonie mobila, precum si librariile Carturesti si Humanitas.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top