Connect with us

Revistateo.ro

FALS și ADEVĂRAT despre răceală

Sanatate

FALS și ADEVĂRAT despre răceală

Atunci când te alegi cu o răceală sau se alege cineva apropiat, apar diferite temeri precum aceea că răceala se poate lua prin sărut sau pupic. Nu mai vorbim de miturile potrivit cărora dacă bei lapte îți curge nasul mai mult sau că supa de pui caldă te vindecă total de răceală. Vezi cât e adevărat și cât e fals în tot ceea ce știai despre răceală.

RĂCEALA ȘI SĂRUTUL
Răceala nu se ia prin sărut. Potrivit studiilor, virusul răcelii se ia de 8.000 de ori mai greu prin salivă decât alte căi, așa că nu trebuie să te sfiești sau să-ți fie teamă că îi vei transmite răceala iubitului tău dacă îl săruți.

CITEȘTE ȘI: 5 LEGUME CARE COMBAT RĂCEALA

LAPTELE ȘI NASUL
Se spune că dacă bei lapte îți curge nasul mai repede, adică îl desfundă total, și asta datorită anumitor componente care se găsesc numai în lapte. Și acest lucru este fals. Laptele nu are nicio legătură cu răceala, întrucât proteinele din lapte sunt digerate de corp ca și cele din carne sau orice alt aliment banal.

VITAMINA C ȘI RĂCEALA
Lămâie, portocale, kiwi, grapefruit… aceste fructe sunt indicate celor răciți deoarece conțin vitamina C și această vitamină ar fi un adjuvant în combaterea răcelii. Da, așa este, dar este un adjuvant minor, arată specialiștii.

BANANA ȘI FEBRA
Un mit pe care puțină lume îl crede este acela că dacă mănânci banane reci, îți vei reduce febra. Se pare că acest lucru este adevărat, bananele au un rol calmant și vindecă sinusurile.

SUPA DE PUI ȘI RĂCEALA
E adevărat că supa de pui ajută să faci față răcelii, mai ales dacă e fierbinte. Însă nu te vindecă total de răceală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top