Connect with us

Revistateo.ro

Explorarea spatiului: Acest robotel a parcurs cel mai mult drum in spatiul cosmic

Inedit

Explorarea spatiului: Acest robotel a parcurs cel mai mult drum in spatiul cosmic

Robotul Opportunity a fost lansat pe planeta Marte in anul 2004, atunci cand omenirea avea sa paseasca pentru prima data pe planeta rosie cu ajutorul unei masinarii care avea sa ne ofere informatii extrem de interesante despre una dintre cele mai misterioase planete din sistemul nostru solar.

NASA a anuntat ca robotelul minune detine deja recordul la titlul „cea mai lunga distanta parcursa in spatiul extraterestru”. „Opportunity a mers mult mai departe decat orice alt vehicul care a rulat pe suprafata unei alte lumi”, a spus John Callas, de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA, din Pasadena (California).

„Este remarcabil, daca luam in considerare ca Opportunity trebuia, initial, sa parcurga doar un kilometru, nefiind conceput pentru astfel de distante”, a mai spus acesta.

In clipa de fata, robotul Opportunity exploreaza un crater de pe planeta rosie, craterul Endeavour. Robotul Curiosity lansat in 2012 tot pentru explorarea planetei Marte nu ii ameninta recordul robotului lansat in 2004, spun cei de la NASA.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top