Connect with us

Revistateo.ro

7 iulie

Stiri

Evenimentele zilei de 7 iulie

Pe data de 7 iulie 2005 o serie de explozii a lovit sistemul de transport din Londra, având loc un atac terorist în care și-au pierdut viața 56 de oameni și alți 700 au fost răniți.

CITEȘTE ȘI: EVENIMENTELE ZILEI DE 6 IULIE

La data de 7 iulie a anului 2005 BBC a anunțat că au avut loc patru explozii la metrourile din Londra. Inițial, buletinele de știri anunțau existența a unui număr de șapte explozii, dar se pare că această greșeală a fost cauzată de pasagerii care ieșeau din mai multe stații.

Principală ipoteză este aceea a unor atacuri premeditate cu bombă, puse la cale de o grupare teroristă. Comisarul serviciului metropolitan de poliție Sir Ian Blair a declarat că exploziile au fost probabil rezultatul unui „atac terorist major”, dar nu a dorit să speculeze asupra implicării unei anumite organizații teroriste.

Atacurile au avut loc în momentul în care Regatul Unit găzduia summitul G8 de la Gleneagles din Scoția, la o zi după câștigarea de către Londra a dreptului de organizare a Jocurilor celei de-a XXX-a Olimpiade și în timpul procesului lui Abu Hamza al-Masri.

Primul Ministru britanic, Tony Blair, a descris atacurile ca fiind „barbare”. „Determinarea noastră de a ne apăra valorile și stilul nostru de viață este mai mare ca determinarea lor de a cauza moarte și distrugere unor oameni nevinovați, în dorința de a impune extremismul în lume”, a declarat el.

Pe data de 7 iulie 2005 , o persoană semnată ,,Nur al-Iman” a trimis o declarație pe forumurile Qal3ah în care atacurile erau revendicate de o grupare până atunci necunoscută, ,,organizația secretă a jihadului al Qaeda în Europa”.

Nașteri importante în data de 7 iulie:

La data de 7 iulie 1923 s-a născut  Liviu Ciulei, regizor, scenograf, actor și arhitect român.

La data de 7 iulie 1943 s-a născut Toto Cutugno, cântăreț italian, cunoscut pe plan internațional.

Decese importante în data de 7 iulie:

La data de 7 iulie 1304 a încetat din viață Papa Benedict al XI-lea.

La data de 7 iulie 2004 a încetat din viață Mihail Șerban, biochimist român, membru al Academiei Române.

Sursa foto: transilvaniareporter.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top