Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

EUROVISION 2015, MAREA FINALĂ – LIVE BLOGGING

27 de țări se luptă pentru trofeul Eurovision 2015, în anul aniversar. Astăzi se împlinesc 60 de ani de la lansarea celei mai urmărite competiții muzicale la nivel european. Anul acesta, în premieră, va participa și Australia la această competiție, ca invitată specială.

TEOTRANDAFIR.COM transmite în direct EUROVISION 2015 sub formă de comentarii: Citește mai jos totul despre evenimentul momentului, minut cu minut:

România termină pe locul 15. SUEDIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2015!!!
eurovision 2015 5

VOTEAZĂ ȚĂRILE

Georgia acordă 12 puncte Armeniei
Se reface legătura cu Estonia: acordă 12 puncte Rusiei
Portugalia acordă 4 puncte României și 12 Italiei
Norvegia acordă 12 puncte Suediei
SUEDIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2015!!!!!
Cipru acordă 12 puncte Italiei
Islanda acordă 12 puncte Suediei
Italia acordă 12 puncte Suediei
San Marino acordă 12 puncte Letoniei
Rusia este huiduită copios: Acordă 12 puncte Italiei
Israelul acordă 5 puncte României și 12 Italiei
Polonia acordă 12 puncte Suediei
Olanda acordă 12 puncte Belgiei
Lituania acordă 12 puncte Letoniei
Georgia acordă doar 5 Rusia (șoc!) și 12… legătura se întrerupe: se aud voci ciudate la televizor!
Marea Britanie acordă 12 puncte Suediei
Ungaria acordă un punct României și 12 Belgiei
Slovenia acordă 12 puncte Suediei
Macedonia acordă 12 puncte Albaniei
Austria acordă 12 puncte Australiei și niciun punct Germaniei
Spania acordă 5 puncte României și 12 Italiei
Cehia acordă 12 puncte statului Azerbaidjan
Australia acordă 12 puncte Suediei
Germania acordă 12 puncte Rusiei
Suedia acordă 12 puncte Australiei
Irlanda acordă un singur punct Marii Britanii (șoc!) și 12 puncte Letoniei
Armenia acordă 12 puncte Rusiei
Franța acordă 12 puncte Belgiei
Belgia acordă 5 puncte României și 12 Suediei
Elveția acordă 12 puncte Suediei

Danemarca acordă 2 puncte României și 12 Suediei
Estonia acordă… Se întrerupe legătura cu Estonia!

Serbia acordă 12 puncte statului Muntenegru
Letonia acordă 12 puncte Suediei
Azerbaidjan acordă 12 puncte Rusiei
Moldova acordă 12 puncte României
Albania acordă 12 puncte Italiei
Belarus acordă 12 puncte Rusiei, sala huiduie
România acordă 12 puncte Italiei
Grecia acordă 12 puncte Italiei. La punctele date Ciprului (10 puncte), sala a huiduit.
Finlanda acordă 12 puncte Suediei
Malta acordă 12 puncte Italiei
00:54 Muntenegru acordă 12 puncte Serbiei

00:48 Vincenzo Cantiello, câștigătorul Eurovision Junior 2014, cântă și el în seara aceasta. Nu vă speriați, interpretul italian este doar un invitat special.

00:41 Conchita Wurst interpretează două dintre piesele de pe primul ei album, lansat de curând: „You are unstopabble” și „Firestorm”

00:40 Ultimele secunde de vot. 3, 2, 1… STOP VOT!!!

00:32 Recapitularea tuturor pieselor, mai jos:

00:30 El are grijă ca votarea să fie făcută fără nereguli! Va ști primul cine a câștigat!

00:29 Apropo, astăzi este ziua lui Călin Goia de la Voltaj. La mulți ani!!!

00:24 Un moment instrumental marca Martin Grubinger. Înainte de a da legătura trupei sale, operatorii au difuzat câteva imagini cu Elnur Huseynov și prestația sa. Ciudat. Se întâmplă și la case mai mari.

00:15 LINIILE DE VOTARE SE DESCHID ACUM! Puteți vota pentru orice țară în afară de România! Pentru prima oară, votează și australienii!

00:12 Pentru Italia, un singur cuvânt: FORMIDABIL! Sala este în extaz!!!

00:06 Elhaida Dani o cam dă în bară live. Piesa „I am alive” este cam grea pentru interpreta din Albania.

00:02 Asta chiar e de netolerat: Rusia cântă despre pace și toleranță după ce a provocat un război sângeros în Ucraina. Polina Gagarina nu are nicio vină dar cântă sub culorile steagului țării sale, și asta, e puțin… criticabil.

23:58 Una dintre cele mai emoționante piese: Elnur Huseynov este probabil cel mai sexy și mai talentat bărbat-lup din Azerbaidjan!

23:54 Numai la Eurovision se poate întâmpla așa ceva. După o piesă în care se condamnă războaiele, vine o războinică: Nina Sublatti din Georgia!

23:50 Piesa Ungariei m-a emoționat cel mai mult în prima semifinală. „Războaie pentru nimic”, chiar așa! Boglarka (sau Boggie) a reușit să fie din nou la înălțime.

23:45 Edurne va cânta „Amanacer”. Spania surprinde anul acesta cu o voce puternică: pregătiți-vă timpanele!!!

23:42 Nu sunt un fan de-al Voltajului la Eurovision dar Călin Goia chiar nu a ratat nicio notă. Bravo băieți!

23:37 Pregătiți-vă de niște iubire injectată! Cea mai tare artistă din seara asta urcă pe scenă: Aminataaaaa din Letonia!

23:33 Monika Kuszynska dă totul în numele iubirii, pentru Polonia. Interpreta piesei „In the name of love” cântă în scaun cu rotile, din cauza unui accident grav de mașină în urma căruia a rămas invalidă. Vocea ei este una cu totul specială: mă face să visez la dragostea adevărată

23:30 Una dintre piesele mele preferate. Ann Sophie din Germania cântă „Black smoke”. Are ceva din sex appeal-ul lui Nelly Furtado sau mi se pare doar mie?

23:25 „Adio” din Muntenegru – o piesă balcanică 100%: nu place, dar nici nu displace. Partea instrumentală face toți banii.

23:21 Maria din Grecia dă pe scenă, până la ultima suflare. Păcat că se aude suflarea cam tare în microfon. Multă lume o compară cu Celine Dion, însă.

23:18 Dacă anul trecut Austria participa cu femeia cu barbă, anul acesta au ales un bărbat cu barbă. Sau poate… cine știe ce mai aflăm mâine din presă.

23:15 Urmează reprezentanta gazdei din acest an. The Makemakes din Austria interpretează „I am yours”

23:13 Loic Nottet reușește de fiecare dată să ne gândim altfel la muzică. Nu e o piesă obișnuită pentru Eurovision, însă o ridică la un nivel incredibil. Bravo Belgia!

23:07 Australia l-a trimis pe propriul lor Justin Bieber + Bruno Mars + Britney Spears și a ieșit ceva interesant. Pop din țara cangurilor.

23:04 Cipru dorește să câștige Eurovision cu o piesă mult prea romantică și prea repetitivă. Not.

23:00 Mans Zelmerlow din Suedia ar putea fi câștigătorul de azi: O piesă pop cu lipici la public, „Heroes” folosește câteva efecte speciale simple dar care transmit atââât de mult…

22:55 Debrah Scarlett a dezamăgit pe multă lume cu prestația live. Morland rămâne pe cai mari. Oricum, piesa ”monstru” a Norvegiei este dintre cele mai bune din seara asta, datorită mesajului ei mistic.

22:50 Vă fac o mărturisire: O admir pe Bojana Stamenov din Serbia pentru că are curajul să spună „Sunt diferită și asta e”. Piesa are un mesaj pe care trebuie să îl învățăm cu toții!

22:46 Pe cât de frumos a început seara, pe atât de prost continuă: Falsetul, pardon, duetul Lituaniei nu impresionează. Monika și Vaidas mă tem că vor primi voturi doar de la țările vecine, care sunt destule! Iar sărutul nu salvează prestația scenică!

22:45 După 3 minute de Armenia, am nevoie de niște Xanax. Now, seriously!

22:41 Trupa Genealogy din Armenia a provocat niște controverse: Vine cu un mesaj politic destul de puternic – recunoașterea internațională a genocidului armean.

22:40 Come on, „Everybody dance, everybody dance”! Îmi cer scuze, dar nu mă puteam abține să mă ridic de pe scaun! Piesa asta e ca un drog! Bravo Marea Britanie!

22:37 Una dintre cele mai funny piese din seara aceasta urmează chiar acum. Marea Britanie te cheamă la dans cu Electro Velvet!

22:33 Elina Born și Stig Rasta se numără printre favoriții din seara aceasta. Piesa Estoniei este cu adevărat specială.

22:32 Nu știu voi ce faceți, dar eu mă distrez de cinste pe piesa Israelului! Mai lipsește niște băutură, oops, nu în timpul serviciului!

22:29 Începe petrecerea adevărată: Pregătiți-vă dansul din buric pentru Nadav Guedj, reprezentantul Israelului!

22:26 O voce puternică și caldă în același timp. Lisa Angell cântă pentru Franța!

22:22 Început timid pentru interpreta Sloveniei. Parcă preferăm varianta înregistrată a piesei „Here for you” de la Maraaya, nu? Și… parcă accentuează prea mult anumite note :/

22:21 Prima țară care va cânta este Slovenia.

22:19 Și chinezii văd Eurovision 2015!

22:17 Oameni simpli din toate colțurile lumii își dau mâna într-o seară specială. Imagini emoționante!

22:14 Așa a intrat Conchita pe scenă! WOW!

22:11 Conchita prezintă țările. Mai jos, vocile pentru care nu merită purtat niciun război pe lumea asta. Vă invit să comentați alături de mine FINALA EUROVISION 2015! Cum vi se pare până acum showul?

22:09 Conchita Wurst coboară din cer pe o frânghie. Se cântă piesa „Building bridges”: PIELE DE GĂINĂ!

22:03 Videoclipul cu cercurile (care reprezintă unitatea în diversitate în seara aceasta) amintesc de balonașele pe care le făceam din șampon când eram mici.

22:02 Sala este emoționată!

22:01 Bună seara tuturor! Sunteți pe teotrandafir.com, locul în care veți putea afla totul despre finala Eurovision 2015, minut cu minut. Finala începe cu cadre spectaculoase cu Viena.

22:00 A început FINALA EUROVISION 2015!

21:57 A început transmisiunea LIVE pe pagina de Youtube EUROVISION 2015, AICI

21:55 Ce difuzează celelalte țări înainte de Eurovision: Pe BBC 1 e extragerea lor de la loto iar la spanioli se anunță vreme cu soare. O fi soare în seara aceasta și pentru Edurne, reprezentanta Peninsulei Iberice? (nu de alta, dar Portugalia nu a intrat în finală)

21:51 9 minute. Cel mai puternic moment din punct de vedere emoțional este cel în care se aud efectele sonore ce imită bătăile inimii. Imediat după interpretarea Conchitei Wurst, toate cele 27 de țări vor defila formând „podul” – simbolul din acest an („Building Bridges” – „Construind punți de legătură”)

21:47 Toată lumea e gata. Mai sunt 13 minute. Emoțiile sunt foarte mari și aici.

21:42 Fanii trupei italiene Il Volo ne ademenesc cu niște turtă dulce ca să îi votăm pe tenori. N-aș zice nu la cât de dulce e iubirea expusă în tavă… Voi ce spuneți?


21:39 Cam acesta e spiritul Eurovision. Mi s-a făcut cam foame, uitându-mă la platourile englezilor. Cine credeți că va acorda puncte României în seara aceasta?
eurovision 2015 4

21:30 Sunteti pregatiti? In doar 30 de minute incepe LIVE BLOGGING-ul! Este cea de-a 60-a aniversare Eurovision. Conchita Wurst va fi in camera verde in seara aceasta alaturi de concurenti. Pe scena, gazdele vor fi Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler si Arabella Kiesbauer.
eurovision 2015 3

15:01 O interpretare… alternativă a piesei cu care a câștigat anul trecut Conchita Wurst, „Rise like a Phoenix”:

13:41: EUROVISION SONG CONTEST intră în Cartea Recordurilor pentru că este cea mai longevivă competiție muzicală anuală din lume (anul acesta este al 60-lea)

CLIPUL DE PROMOVARE pentru MAREA FINALĂ din această seară:

UPDATE: Edurne, reprezentanta Spaniei: „Voi da totul!”. Poză postată în urmă cu câteva minute pe Twitter:
eurovision 2015 1

Finala Eurovision poate fi urmărită în direct de la ora 22 pe TVR sau live AICI, pe pagina oficială de YouTube EUROVISION. De asemenea, finala este disponibilă și pe pagina oficială a competiției, AICI. Pentru românii din străinătate, finala poate fi urmărită la televiziunea națională a țării în care locuiți. Exemplu: Marea Britanie – BBC.

CITEȘTE ȘI: MARILE FAVORITE DE LA EUROVISION 2015
Românii vor putea vota în noaptea aceasta orice țară participantă în competiție, în afară de țara noastră, iar această regulă este valabilă și pentru celelalte țări ce urcă pe scenă, în afară de cele care nu s-au calificat în marea finală.

UPDATE: A fost dezvăluită și ordinea în care vor acorda țările punctele în seara aceasta, după cum urmează:
1) Montenegro (Andrea Demirović)

2) Malta (Julia Zahra)

3) Finland (Krista Siegfrids)

4) Greece (Helena Paparizou)

5) Portugal (Suzy)

6) Romania (Sonia Argint Ionescu)

7) Belarus (Teo)

8) Albania (Andria Xhahu)

9) Moldova (Olivia Fortuna)

10) Azerbaijan (Tural Asadou)

11) Latvia (Markus Riva)

12) Serbia (Maia Nikolić)

13) Estonia (Tania)

14) Denmark (Basim)

15) Switzerland (Laetitia Guarino)

16) Belgium (Walid)

17) France (Virginie Guillaume)

18) Armenia (Lilit Muradyan)

19) Ireland (Nicky Byrne)

20) Sweden (Mariette Hanson)

21) Germany (Barbara Schöneberger)

22) Australia (Lee Lin Chin)

23) Czech Republic (Daniela Písařovicová)

24) Spain (Lara Siscar)

25) Austria (Kati Bellowitsch)

26) F.Y.R. Macedonia (Marko Mark)

27) Slovenia (Tinkara Kovač)

28) Hungary (Csilla Tatár)

29) United Kingdom (Nigella Lawson)

30) Georgia (Natia Bunturi)

31) Lithuania (Ugnė Galadauskaitė)

32) Netherlands (Edsilia Rombley)

33) Poland (Cleo)

34) Israel (Ofer Nachshom)

35) Russia (Dmitry Shepelev)

36) San Marino (Valentina Monetta)

37) Italy (Federico Russo)

38) Iceland (Sigridur Halldorsdottir)

39) Cyprus (Loukas Hamatsos)

40) Norway (Margrethe Røed)

NOTĂ: În paranteză sunt trecute numele corespondenților din fiecare seară, cei care vor anunța punctele.

Iată ordinea în care vor intra pe scenă cele 27 de țări:
1. Slovenia, cu Maraaya – Here for you
2. France, cu Lisa Angell – N’oubliez pas
3. Israel, cu Nadav Guedj – Golden boy
4. Estonia, cu Elina Born și Stig Rästa – Goodbye to yesterday
5. United Kingdom, cu Electro Velvet – Still in love with you
6. Armenia, cu Genealogy – Don t deny
7. Lithuania, cu Monika Linkytė și Vaidas Baumila – This time
8. Serbia, cu Bojana Stamenov – Beauty never lies
9. Norway, cu Morland și Debrah Scarlett – A monster like me
10. Sweden, cu Mans Zelmerlow – Heroes
11. Cyprus, cu John Karayiannis – One Thing I Should Have Done
12. Australia, cu Guy Sebastian – Tonight again
13. Belgium, cu Loic Nottet – Rhythm inside
14. Austria, cu The Makemakes – I am yours
15. Greece, cu Maria Elena Kyriakou – One last breath
16. Montenegro, cu Knez – Adio
17. Germany, cu Ann Sophie – Black smoke
18. Poland, cu Monika Kuszynska – In the name of love
19. Latvia, cu Aminata – Love injected
20. Romania, cu Voltaj – De la capăt
21. Spain, cu Edurne – Amanecer
22. Hungary, cu Boggie – Wars for nothing
23. Georgia, cu Nina Sublatti – Warrior
24. Azerbaijan, cu Elnur Huseynov – Hour of the wolf
25. Russia, cu Polina Gagarina – A million voices
26. Albania, cu Elhaida Dani – I am alive
27. Italy, cu Il volo – Grande amore

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top