Connect with us

Revistateo.ro

energie

Sanatate

ENERGIE intr-o cana! Iata CELE MAI BUNE ceaiuri care ALUNGA OBOSEALA!

Daca te simti molesit sau obosesti mai repede decat de obicei, inseamna ca ai nevoie de putin ajutor ca sa fii din nou plin de energie. Bea o cana cu cea!

Daca ai nevoie de energie, uita de batoanele de ciocolata sau bauturile din comert si alege o varianta sanatoasa care sa iti redea starea de bine. Alege unul dintre ceaiurile din plante care te ajuta sa alungi starea de moleseala si iti dau putere sa duci ziua la bun sfarsit.

Tu ce tip de ceai pentru energie preferi?

CEAI DE GINSENG

Ginsengul are un efect stimulator care este recomandat pentru toate persoanele care sunt slabite si nu rezista la efort. Ceaiul de ginseng ajuta la evitarea starii de epuizare si ajuta la revigorarea sistemului nervos. Alunga oboseala si imbunatateste circulatia sangelui. De asemenea, tonifica organismul.

CITESTE SI: Top 4 zodii care te seacă de energie

CITESTE SI: 5 gustări pentru o după-amiază plină de energie

Ceaiul de ginseng se prepara din radacina plantei, care poate fi utilizata proaspata sau uscata, sub forma de pudra in pliculete pe care le poti cumpara din plafar. Daca faci ceai din planta proaspata, taie ginsengul felii si pune-l la fiert 20 de minute (10 felii la trei cani de apa). Se bea cald sau rece.

CEAI DE ALOE VERA

Planta de aloe este un tonic general, care ajuta la regenerarea celulara. Pentru ca are proprietati antivirale lupta cu bacteriile si microbii ce ti-ar putea slabi organismul. Revigoreaza corpul si iti da energie.

Pentru ceai poti cumpara pliculete cu bobocii florilor de aloe vera, pe care ii pui in apa fiarta sau poti folosi gel extras din planta, pe care il pui in orice tip de ceai.

CEAI NEGRU

Ceaiul extras din planta Camellia Sinensis este cel mai bogat in cofeina. Este foarte popular datorita capacitatii de a energiza corpul si este foarte bun si datorita proprietatilor antioxidante. Alege ceai negru pur, de calitate, si vei descoperi ca poti chiar sa inlocuiesti cafeaua cu el.

Poti prepara ceaiul din pliculete sau din planta uscata vrac si trebuie sa tii cont de un singur aspect: apa in care pui ceaiul nu trebuie sa fi atins punctul de fierbere. In plus, nu trebuie lasat in apa mai mult de 2-3 minute pentru ca devine amarui.

CEAI DE LEMN DULCE

Are un gust deosebit, usor condimentat, care te va cuceri. Mai impresionante decat gustul, totusi, sunt beneficiile pe care ceaiul de lemn dulce le aduce sanatatii. Te umple de energie si are un efect stimulant asupra sistemului nervos. Are un efect anti-stres uimitor si te scapa de oboseala.

Pentru a prepara ceaiul de lemn dulce, macereaza trei lingurite din planta intr-o cana cu apa fierbite pentru 10 minute. Il poti gasi si sub forma de pliculete dar poti cumpara si radacina de lemn dulce dintr-un magazin bio.

CEAI DE CATINA

Ceaiul de catina este foarte bogat in vitamine si saruri minerale, cu proprietati uimitoare de energizare si tonifiere. Este foarte util mai ales in perioada iernii, cand ajuta organismul sa isi pastreze tonusul si vitalitatea.

Fierbe catina in apa si consuma ceaiul de 2-3 ori pe zi. Te va energiza cu siguranta!

VEZI AICI 5 leacuri de casa cu macese!

CITESTE SI: Surse de energie negativă pe care trebuie să le elimini

Sursa foto: wikimedia.org

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top