Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

DUMINICA FLORIILOR la CATOLICI: IMAGINI de la Biserica Sf. Anton din Constanța

DUMINICA FLORIILOR LA CATOLICI. „I-am îndemnat pe creștini în această zi, în mod deosebit, să se spovedească. Nu există bucuria sărbătorii fără împăcarea cu Dumnezeu și aceasta se realizează în spaima spovedaniei, apoi ne dă posibilitatea de a ne împărtășii de a ne uni cu Iisus Hristos. Urmează Săptămâna Sfântă cu sărbătorile din Joia Mare, Vinerea Mare. În centrul nostru este crucea domnului. Privirile noastre sunt către cruce“, a spus preotul Ieronim Iacob, monsenior Biserica Sfântul Anton, scrie reporterntv.ro.

Duminica Floriilor marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim și începerea Săptămânii Patimilor. Crenguțele care înmuguresc aduc aminte de momentul intrării Mântuitorului în Ierusalim, unde a fost întâmpinat cu ramuri de măslini și urale.

CITEȘTE ȘI: TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE FLORII

Credincioșii duc acasă mlădițele de salcie, potrivit tradiției, marcând evenimentul premergător Sărbătorii Învierii Domnului. Duminica viitoare, pe 5 aprilie, și ortodocșii sărbătoresc Floriile iar la catolici este prima zi de Paște.

Biserica Sf. Anton din Constanta, azi/ Foto: reporterntv.ro

Biserica Sf. Anton din Constanta, azi/ Foto: reporterntv.ro

Președintele României a vorbit astăzi pentru credincioșii catolici și protestanți din România, cu ocazia Floriilor: „Creștinii catolici și protestanți serbează astăzi Duminica Floriilor. Pe vremuri, ziua de Florii era o zi aparte mai ales pentru copiii sași din Transilvania, pentru că era ziua Confirmării lor în Biserică, o zi în care se despărțeau de copilărie și erau primiți în rândul comunității adulților. Tuturor celor care serbează azi Floriile le urez multă sănătate și bucurie!”, a scris Klaus Iohannis într-o postare pe Facebook.

Biserica Sf. Anton din Constanta, azi/ Foto: reporterntv.ro

Biserica Sf. Anton din Constanta, azi/ Foto: reporterntv.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top