Connect with us

Revistateo.ro

Cura de Slabire

Dieta metabolică. În cât timp slăbești și cum

Dieta metabolică provoacă numeroase controverse în mediul online. Este una din cele mai căutate metode de slăbire, iar părerile despre acest regim de slăbit sunt împărțite.

Se presupune că urmând această dietă poți slăbi între 7 și 20 de kilograme într-un timp scurt, mai exact în doar 13 zile.

Primele zile cu dieta metabolică

Dieta ține fix 13 zile, iar persoanele care nu respectă regulile specifice fiecărei zile de cură nu vor reuși să slăbească atât cât și-au propus.

În prima zi, la micul dejun este recomandat să bei o ceașcă de cafea neagră îndulcită doar cu un cubuleț sau zahăr ori, dacă poți, neîndulcită.

La prânz consumă două ouă fierte cu legume (spanac fiert și țelină sau morcovi – aproximativ 200 de kilograme). La cină e bine să consumi friptură, dar fără grăsimi. Poți consuma carnea alături de ulei de măsline și salată de legume (aproximativ 200 de grame).

În a doua zi, micul dejun rămâne la fel, iar la prânz poți opta pentru șuncă și iaurt degresat, aproximativ 200 de grame. La cină este recomandat să mănânci carne de curcan sau piept de pui la grătar cu ulei de măsline și lămâie.

În ziua a 3-a a dietei, e bina ca pe lângă cafea la micul dejun să introduci și o felie de pâine prăjită. La prânz și cină poți alege din variantele consumate în primele două zile.

În ziua a 4-a, la prânz poți consuma fructe sau suc făcut în storcătorul de fructe. Poți alege două banane, mere, cireșe sau orice alte fructe de sezon.

La cină e bine să consumi 200 de grame de caș cu un morcov mare fiert și un ou fiert. Acestea îți asigura necesarul de calciu și proteine.

Micul dejun se schimbă în zilele 5 și 6. Poți opta pentru piure de morcovi cu zeamă de lămâie sau piure de cartofi cu sfeclă roșie.

La prânz poți alege între somon cu legume fierte sau la grătar ori două ouă și un morcov crud, curățat.

La cină poți consuma în aceste zile carne de pui la frătar cu legume asortate.

Dieta metabolică: În ziua a 7-a poți introduce ceaiul

În zilele 7 și 8 este indicat să introduci ceaiul la micul dejun. O ceașcă de ceai (aici poți opta în funcție de preferințele tale) neîndulcit este suficientă.

La prânz, în ziua a 7-a este indicat să bei doar apă, iar în ziua a 8-a să mănânci două ouă fierte cu 200 de grame de spanac.

CITEȘTE ȘI: Cum a slăbit Viorica de la Clejani cu ajutorul unui suc delicios

Cina poate cuprinde 200 de grame de carne de oaie și un măr. În ziua a 8-a este indicat să consumi friptură fără grăsime.

În zilele 9 și 10 poți consuma mere sau suc de mere la micul dejun. La prânz poți alege între o felie mare de șuncă și un iaurt degresat și două ouă fierte cu legume asezonate.

Cina poate cuprinde fie o rădăcină de țelină mare fiartă cu salată de legume. Dacă nu te încântă ideea, alege 200 de grame de carne de curcan cu piure de cartofi.

Zilele 11, 12 și 13: micul dejun poate cuprinde morcovi fierți, țelină fiartă sau ceai. Prânzul poate cuprinde 100 de grame de somon fiert sau două ouă fierte și un morcov mare.

La cină poți alege între salată de legume cu ton, carne de pui la grătar cu paste făinoase. Poți opta pentru 200 de grame de piept de pui cu cartofi la cuptor și verdeață, dacă nu îți place tonul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top