Connect with us

Revistateo.ro

Descoperiri incredibile despre anticonceptionale

Sanatate

Descoperiri incredibile despre anticonceptionale

De cand s-au inventat, au aparut o serie de mituri despre anticonceptionale. Unele dintre ele sunt confirmate de specialisti, altele sunt considerate niste simple baliverne. Ginecologul Fernando Neuspiller lamureste o parte din acestea.

Cat adevar stim si cate minciuni despre anticonceptionale?

Anticonceptionalele nu ingrasa, nu cauzeaza infertilitate si nu produc varice, sustine ginecologul Neuspiller pentru portalul argentinian entremujeres.clarin.com. „Sunte niste mituri care nu au fost dovedite de niciun studiu”, afirma medicul.

1. PILULELE CONTRACEPTIVE SI FERTILITATEA

Unul din cele mai raspandite mituri este cel potrivit caruia contraceptivele cauzeaza infertilitate. „Asta e doar o credinta populara. Niciun studiu nu a dezvaluit asta pana acum. Pastilele pot masca o serie de probleme care au loc pe fond hormonal in corpul unei femei si in multe cazuri ajuta la regularizarea ciclului menstrual”, spune Neuspiller.

Directorul clinicii IVI Buenos Aires sustine ca infertilitatea poate aparea in cazul in care se face abuz de contraceptive, mai ales daca femeile iau pilulele de la varstele adolescentei. „Pe masura ce femeile iau des contraceptive, scade rezerva ovariana si calitatea genetica a ovulelor, insa asta nu inseamna neaparat infertilitate”, adauga ginecologul.

Pilulele anticonceptionale – ce sunt si cum se folosesc

Sfaturi ca sa ramai gravida. De cate ori trebuie sa faci amor ca sa ai copil

„O femeie care vrea sa ramana insarcinata va descoperi dupa ce renunta la pilule ca a suferit dintotdeauna de o patologie care a impiedicat-o sa aiba copii si ca tocmai aceste pastile au ascuns simptomele bolii. De asemenea, doamnele pot afla dupa ce renunta la pilule ca infertilitatea lor a scazut in mod natural si nicidecum din cauza anticonceptionalelor”, semnaleaza doctorul.

2. CONTRACEPTIVELE SI INGRASAREA

„Pastilele care se vand azi pe piata nu ingrasa si nu favorizeaza anxietatea, care te face sa vrei sa mananci mai mult. Acum cativa ani, intr-adevar, se foloseau pilule care favorizau ingrasarea pentru ca femeile retineau mai multe lichide in corp”, a mai spus Neuspiller.

3. ANTICONCEPTIONALELE SI PROBLEMELE CIRCULATORII

O alta credinta raspandita printre femei este ca aceste pastile produc varice si pun in dificultate circulatia sangelui. Medicul nu este atat de contundent la acest capitol si face o mica paranteza: „Aici trebuie sa vedem compozitia pilulei si doza fiecare hormon”.

Ce s-ar intampla daca barbatii ar lua anticonceptionale?

Ei bine, aici lucrurile se complica nitel. Pastilele impotriva sarcinii sunt concepute exclusiv pentru femei. Barbatii care iau astfel de pilule se confrunta cu o serie de transformari incepand de la o stare de greata permanenta si terminand cu dominatia estrogenului in corp.

Consumul prelungit de anticonceptionale la barbati duce la feminizarea acestuia (parul nu mai creste, iar in ani de zile, sanii acestuia capata proportii). Masculii se pot confrunta si cu disfunctii erectile severe, afectiuni ale prostatei si schimbari continue de dispozitie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top