Connect with us

Revistateo.ro

Descoperire uluitoare privind Alzheimerul. Vitamina care dezleaga totul

Sanatate

Descoperire uluitoare privind Alzheimerul. Vitamina care dezleaga totul

Misterul bolii Alzheimer ar putea fi dezlegat datorita unei noi cercetari stiintifice care arata ca intre boala uitarii si vitamina D exista o legatura mai puternica decat se anticipase.

Universitatea Exeter Medical School din Marea Britanie a realizat un studiu care demonstreaza o conexiune intre Alzheimer si vitamina D. Practic, s-a constatat ca deficitul de vitamina D pluseaza aparitia dementei. 1658 de persoane au participat la studiul cercetatorilor britanici, carora le-a fost urmarit nivelul de vitamina D din sange.

CITITI SIBOALA ALZHEIMER, CITITA IN OCHI?

Dupa 6 ani de supraveghere, 171 de persoane au dezvoltat dementa si 102 au fost diagnosticati cu boala Alzheimer. Nivelul slab al vitaminei D din sange a crescut numarul de cazuri de dementa cu pana la 53%, iar cele de Alzheimer cu 70%.

„Testele clinice sunt necesare in acest moment pentru a stabili dacă consumul de alimente, cum ar fi uleiul de peste sau administrarea de suplimente de vitamina D pot intarzia sau chiar preveni instalarea bolii Alzheimer si dementa”, a declarat Dr. Llewellyn, unul dintre medicii care a participat la studiu.

Sursa: oanacuzino.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top