Connect with us

Revistateo.ro

De ce trebuie sa iti pui telefonul pe modul Avion cand esti in... avion

Stiri

De ce trebuie sa iti pui telefonul pe modul Avion cand esti in… avion

Probabil ca stii deja asta daca ai circulat cel putin o data cu avionul: trebuie sa faci dezactivezi anumite setari la telefonul tau mobil. Afla de ce trebuie sa iti pui telefonul pe modul Avion (Airplane) atunci cand esti intr-o calatorie pe cale aeriana.

Majoritatea companiilor aeriene nu le dau voie pasagerilor sa vorbeasca la telefonul mobil in timpul zborului sau sa trimite mesaje text, dar oare de ce? Aceasta interdictie se bazeaza pe niste presupuneri conforma carora telefonul emite anumite unde radio ce pot afecta sistemele electronice ale avionului. Acest lucru poate duce inclusiv la prabusirea acestuia, conform anumitor experti in radio-electronica.

Odata cu aparitia telefoanelor inteligente, aceasta recomandare nu mai este privita cu spaima de multi pasageri. Cu toate acestea, unele setari ale telefonului trebuie dezactivate, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Telefoanele care nu au setata optiunea Avion de pe telefonul mobil pot cauza turbulente in aer interferand cu undele radio multumita carora pilotii comunica prin statie. Undele radio provocate de telefon produc niste sunete ciudate si pot duce la deturnarea cursei normale a unui avion.

Ce NU ai voie sa iei in bagajul de mana, in avion

FACEBOOK are noi optiuni! Vezi aici ce butoane apar pe reteaua sociala

Pilotii sustin ca undele radio care se intrepatrund pot duce la pierderea comunicarii cu statia principala si, in caz de urgenta, dialogul care poate salva un avion de la catastrofa nu mai poate avea loc. ‘Cu siguranta ati auzit zgomotul insuportabil pe care il produc undele telefonului prezenta unui aparat electronic, mai ales daca utilizeaza unde radio.

Emisiile radio ale telefonului pot fi foarte puternice si pun in pericol viata pasagerilor cat si a pilotului. Semnalele nu sunt o problema atat de grava pe cat se spune, insa sunt deranjante, iar cand trebuie sa primesti o informatie importanta pentru siguranta zborului, situatia devine critica”, semnaleaza pilotul Nikita Schmidt, scrie site-ul biobiochile.cl.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top