Connect with us

Revistateo.ro

De ce trebuie sa isi faca femeile insarcinate un control oftalmologic, inainte de toate

Sanatate

De ce trebuie sa isi faca femeile insarcinate un control oftalmologic, inainte de toate

In momentul in care vorbim despre sarcina, cele mai multe mamici se gandesc la faptul ca vor lua in greutate sau se vor lupta cu vergeturile ori ca vor avea sanii deformati.

De ce e necesar un control oftalmologic in timpul sarcinii

Una dintre cele mai serioase probleme nu este din cele enumerate. Stiati ca si ochii pot fi afectati de sarcina?

Exista un mit celebru potrivit caruia mamele care au miopie nu ar trebui sa nasca natural deoarece miopia s-ar putea agrava in momentul in care imping copilul spre iesirea din burtica.

Insa, este doar un mit. Miopia nu afecteaza procesul nasterii. Cu toate acestea, exista cateva afectiuni ale ochiului care duc la nastere prin cezariana: dezlipirea de retina si glaucomul.

Tot in perioada sarcinii, o mare problema o pot avea doamnele cu retinopatie diabetica. Aici sunt incluse atat femeile care sufereau de diabet inainte sa ramana insarcinate, dar si pe cele care dezvolta diabetul in timpul sarcinii.

Nerespectarea unui regim specific diabeticilor poate duce la agravarea situatiei atat pentru mama cat si pentru bebelus.

Tocmai din aceasta cauza, pentru a evita orice complicatie sau afectiune pe parcursul sarcinii, femeile cu diabet sunt nevoite sa faca un control oftalmologic. Riscurile ca mamele sa aiba probleme seriose cu vedere post-partum sunt foarte mari.

De asemenea, toxoplasma oculara latenta poate sa infloreasca in timpul sarcinii. In acest caz, riscul la care este expus bebelusul este unul mic, dar medicii recomanda un tratament cu antibiotic pentru eliminarea oricarei probleme.

In concluzie, daca va ganditi sa deveniti mamici, documentati-va cu referire la toate analizele pe care trebuie sa le faceti. In orice caz, medicul va va recomanda un set de analize obligatorii, iar daca omite controlul oftalmologic, ar fi bine sa il faceti de buna voie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top