Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu e bine să mănânci partea bună dintr-o pâine mucegăită

Sanatate

De ce nu e bine să mănânci partea bună dintr-o pâine mucegăită

Se întâmplă ca magazinele să fie închise și să nu avem de unde procura pâinea. În astfel de momente, alegem să scoatem partea mucegăită din cea pe care o avem în casă și să o mâncăm pe cea bună.

Acest obicei este unul foarte dăunător, avertizează specialiștii. Mulți dintre noi au crezut că prin îndepărtarea porțiunilor verzi-albăstrui din pâine, produsul mai poate fi consumat.

Pericolele mucegaiului din alimente

„Nu recomandăm scoaterea părții mucegăite din pâine pentru a putea fi consumată”, avertizează Marianne Gravely, specialist care lucrează în Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite.

Pâinea pe care o considerăm sănătoasă pentru că nu este vizibil afectată de mucegai este la fel de periculoasă. Întrucât partea sănătoasă tinde să fie mai moale, rădăcinile mucegaiului pot pătrunde mai ușor în pâine.

Gravely mai spune că, în loc să consumăm o astfel de pâine, mai bine cumpărăm alta. „Am văzut în laboratoare cum mucegaiul se răspândește de la o felie la alta chiar dacă nu toate feliile sunt colorate în verde”, mai spune Gravely.

CITEȘTE ȘI: De ce este bună PÂINEA CU MAIA și CUM SE FACE

CITEȘTE ȘI: De ce nu e recomandat sa mananci sandvis la pranz

Există însă și vești bune! Același avertisment nu se menține și în cazul morcovilor sau a brânzeturilor. Întrucât aceste alimente sunt mai tari, rădăcinile mucegaiului nu pot pătrunde foarte ușor ca în cazul miezului pâinii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top