Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu e bine sa iti usuci hainele in casa

Stil de viata

De ce nu e bine sa iti usuci hainele in camera

Odata cu sosirea sezonului rece suntem nevoiti sa renuntam la uscatorul de pe balcon si sa punem hainele inauntru, ba pe calorifer, ba pe un suport special pentru a le usca.

De ce nu e bine sa iti usuci hainele in camera

Un studiu realizat de Scoala Arhitecturala Mackintosh din Scotia dezvaluie ca aceasta practica este periculoasa pentru sanatate. Uscarea hainelor in casa poate duce la astm si rinita alergica. Cu cat e mai mare umiditatea din camera, cu atat se vor aciua mai usor bacteriile, ciupercile si acarienii pe haine.

CITESTE SI: Cum sa iti calci hainele fara fier de calcat. Trucul cuburilor de gheata

CITESTE SI: 10 greseli pe care le faci cand te apuci de curatenie

Cercetatorii scotieni au analizat aerul din 100 de locuinte in care oamenii isi uscau hainele in camera. Acestia au descoperit pe diferite obiecte, de la haine pana la mobilier, o ciuperca relationata cu producerea infectiilor respiratorii.

„Am vizitat mai multe locuinte in care oamenii isi usucau hainele pe un uscator plasat in mijlocul camerei, ori pe calorifere sau radiatoare. Putini stiu ca o singura spalare a hainelor in masina de spalat la un program normal emite in aer doi litri de vapori dupa ce scoatem rufele”, semnaleaza Rosalie Menon, una dintre autoarele studiului.

Cercetatorii nu spun ca ar trebui sa renuntam de tot la uscatoarele de haine, ci ca ar trebui sa amenajam un spatiu special din casa pentru acestea. Poate suna alarmist, insa pe termen indelungat, uscarea rufelor in camera in care iti petreci mare parte din timp iti poate afecta serios organismul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top