Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

De ce ne prinde raceala? Motivul INCREDIBIL descoperit de cercetatori. NU E VORBA DE VIRUSURI!

Raceala este produsa de virusuri si bacterii. Aceasta credinta este confirmata de analizele medicale si nimeni nu o poate contesta.

Exista insa si un alt motiv, de-a dreptul incredibil, pentru care ne alegem cu gripa in orice moment al anului.

Mai multe studii recente arata ca stilul nostru de viata ne afecteaza mai mult decat am crede. Nervii pe care ni-i cream la locul de munca sau acasa pot duce la raceala. Da, stresul merge mana in mana cu raceala, avertizeaza specialistii.

Stresul tulbura sistemul imunitar, spun medicii. Stresul nu provoaca doar acnee si dureri de cap ci si gripa. Dar cum este posibil acest lucru? Explicatia este simpla: cortizolul (hormonul responsabil de functiile organismului).

Atunci cand cortizolul atinge cote prea mari se deregleaza intregul sistem imunitar. Creste tensiunea arteriala si nivelul de glicemie si poate cauza inclusiv infertilitatea la femei.

Sensibilitatea sistemului imunitar la cortizol slabeste celulele si creeaza un mediu propice pentru adapostirea virusurilor si bacteriilor.

Celulele nu mai raspund cum trebuie atunci cand sistemul imunitar prezinta o sensibilitate crescanda la cortizol, sustine dr. Sheldon Cohen de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburg, SUA.

Stresul duce asadar la o serie de boli la care nu ne-am fi gandit. Raceala este una dintre cele mai comune afectiuni, usor de tratat cu ceaiuri si medicamente.

Stresul provoaca tulburari digestive, boli de inima si inclusiv pierderi de memorie, avertizeaza medicii.

Unul dintre cele mai recomandate remedii anti-raceala este ceaiul de ceapa. Baut fierbinte, cu lamaie si miere, acesta destreseaza celulele si tin la distanta celelalte posibile afectiuni care pot fi cauzate de sensibilitatea sistemului imunitar.

Raceala poate aparea in orice perioada a anului. Cercetatorii sustin ca motivul pentru care unele persoane racesc si vara, dincolo de aspectul virusurilor si bacteriilor, este stresul legat de bani, viata de familie ori viata de cuplu.

Sursa foto: Shutterstock

CITESTE SI: Cum poti scapa mai usor de raceala?

A inceput anotimpul gripelor si al racelilor si, cu siguranta, am dreptate cand zic ca nu multi dintre noi au reusit sa evite aceste afectiuni pana acum.  Stim cu totii din experienta personala ca, dupa o perioada solicitanta, cand stresul si oboseala ating cote ridicate, se intampla de multe ori sa urmeze o raceala sau o gripa serioase. Dupa o documentare atenta, mi-am dat seama ca asta se intampla pentru ca, in perioade de efort fizic si psihic sustinut, sistemul de aparare al organismului slabeste si devine mai vulnerabil la afectiunile de sezon. Ceea ce inseamna ca ne putem imbolnavi mult mai usor decat in mod normal.

Insa simptomele unui organism slabit nu se rezuma doar la faptul ca devenim predispusi la raceli, ci poate continua cu stari de oboseala, moleseala, depresie, energie scazuta, pierdere in greutate, oase slabite, iritabilitate si rezistenta scazuta la efort. Daca v-ati intrebat vreodata, in spatele tuturor acestor simptome sta de obicei aceeasi cauza: o cantitate prea mica de vitamina C in organism.

De ce este important sa consumam vitamina C?

Pentru a functiona normal, trebuie sa ii oferim organismului nostru portia zilnica de vitamina C. Ea ne intareste sistemul imunitar, ajuta la absorbtia nutrientilor din alimentatia noastra zilnica si are rol in procesul de crestere si in cel de productie al colagenului – elementul care ne sustine tendoanele, ligamentele, vasele de sange si … pielea frumoasa si tanara.

Nu numai ca vitamina C ne ajuta sa ne mentinem corpul sanatos si plin de energie, dar o gasim in fructe numai bune de savurat in anotimpul rece, ceea ce ar trebui sa ne faca sarcina de a ne mentine sanatosi mai usoara. Pe lista celor mai importante surse de vitamina C puteti trece citricele (kiwi, portocale, grepfrut) si legume ca ardeiul rosu, broccoli, rosii sau fructe precum capsunile.

Totusi, pentru ca sunt zile in care nu putem include si fructe in gentile noastre arhipline sau pentru ca suntem pe fuga si avem nevoie de o solutie rapida pentru vitaminizare, exista Dr. Hart Vitamina C 1000 mg + ZINC, comprimate efervescente care ajuta la reducerea oboselii si la intarirea sistemului imunitar.  Asta ca sa avem energie sa ne bucuram de toamna asa cum merita, fara sa punem pauza de la planurile noastre din cauza oboselii sau a racelii.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top