Connect with us

Revistateo.ro

De ce apare incontinenta urinara diurna

Sanatate

De ce apare incontinenta urinara diurna

Incontinenta urinara nocturna este prezenta atat in randul femeilor cat si in randul barbatilor. Constipatia si lichidele consumate in exces inainte de culcare sunt cateva dintre cauzele care duc la enurezis, sustin specialistii.

Daca despre incontinenta urinara din timpul noptii se cunosc atat de multe lucruri, care sunt cauzele celei din timpul zilei?

De ce apare incontinenta urinara diurna

1. Femeile care sufera din cauza incontinentei urinare trebuie sa isi faca analize amanuntite inainte de a da verdicte. Cauza cea mai des intalnita este, pe cat de logica, pe atat de necunoscuta printre femei, si anume, vezica urinara nu este suficient de mare pentru a putea tine urina. Multe femei care au avut o sarcina si au nascut natural sufera de acest simptom. In acest caz recomandam o vizita medicala, caci e posibil ca traumatismele din timpul nasterii sa isi faca efectul acum! 

2. La polul opus, mai ales in randul barbatilor, exista situatia unei vezici urinare foarte mari. In cazul in care vezica urinara permite retinerea lichidelor, de ce mai apare incontinenta urinara? Desi este suficient de mare, vezica urinara se poate contracta si elimina urina inainte de a se umple complet.

3. Un alt motiv care duce la aparitia incontinentei urinare diurne este legat de activitatea de zi cu zi a fiecarei persoane. Un job solicitant si termenele pe care angajatii, atat femei cat si barbati, trebuie sa le respecte pot cauza serioase probleme vezicii urinare. Retinerea urinei in mod voluntar va obisnui corpul sa reactioneze la fel de fiecare data, chiar si pentru activitati ce pot fi intrerupte.

4. Consumul unei cantitati prea mari de lichide intr-o zi (peste cei doi litri recomandati) duce la aparitia acestei probleme de sanatate. De asemenea, constipatia, prin absenta scaunului, poate duce la incontinenta urinara.

5. O alta cauza destul de grava a aparitiei acestei probleme este prezenta uneia sau a mai multor infectii urinare. In cazul infectiei urinare, pacientul simte nevoia sa mearga mai des la toaleta. Daca apar dureri de tipul usturimilor in timpul mictionarii, vizita la medic este obligatorie.

6. Putina lume stie ca leziunile sistemului nervos central sau periferic pot genera o vezica de tip neurologic, reprezentand o entitate complet separata. Practic, din cauza anumitor probleme neurologice, pacientul simte nevoia sa mictioneze frecvent, chiar daca nu exista o nevoie reala.

Alimente care curata vaginul de bacterii

3 motive pentru care vaginul miroase ciudat

Motivul pentru care medicii recomanda evitarea dusurilor vaginale este cunoscut deja de toate femeile: vaginul are capacitatea de a se spala singur. El se curata la intervale regulate pemtru ca produce lubrifianti naturali.

Exista situatii cand, din cauza alimentatiei sau a unei igiene precare, flora vaginala este afectata. Pentru a potenta lichidele naturale din vagin cu rol protector, deci de curatare, medicii recomanda consumul anumitor alimente.

Alimente care curata vaginul de bacterii

Daca ai observat ca ai dureri la nivelul organului genital in urma experientelor sexuale recente, inseamna ca vaginul nu se lubrifiaza natural. E bine sa mergi la medic, insa, in acelasi timp, aceste alimente te pot ajuta pentru producerea bacteriilor cu rol de protectie:

1. Soia

Germenii de soia sunt saraci in calorii si contribuie la echilibrarea sistemului imunitar, unul din factorii din cauza caruia vaginul nu se mai poate curata singur. Nutrientii din soia cresc productia de lubrifianti naturali si echilibreaza pH-ul vaginal.

2. Spanac

Spanacul este o sursa excelenta de proteine, niacine, vitamine si minerale care previn infectiile vaginale. De asemenea, consumul de spanac elimina mirosurile neplacuta din acea zona a corpului.

3. Quinoa

Este una din cele mai bune surse de proteine vegetale. Imbunatateste performantele sexuale. Quinoa contine magneziu, fosfor si mangan, trei minerale esentiale pentru un vagin sanatos.

4. Merisoare

Aceste fructe rosii elimina toxinele din organism si echilibreaza pH-ul zonei intime. Merisoarele tin la distanta orice virus care poate afecta vaginul. De asemenea, delicioasele fructe previn infectiile urinare.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top