Connect with us

Revistateo.ro

Dan Puric

Stil de viata

Dan Puric – MADE în ROMÂNIA

Într-o lume cuprinsă din ce în ce mai mult de fenomenul globalizării, Sâmbătă, 1 Martie, de la orele 19:00, vă puteţi desfăta preţ de oră şi un pic cu un spectacol fabricat în România, semnat de Dan Puric şi găzduit de Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani.

O poveste imaginată de unul dintre cei mai inventivi oameni de teatru de la noi, un artist prin excelenţă. Un parcurs fascinant prin lumea largă a tipologiilor şi mentalităţilor. O candidă abordare a universului contemporan. Umor, dinamism, atmosferă unică. Un spectacol pentru orice vârstă, stare sau anotimp. Un spectacol fără contraindicaţii.

„Made în România” este o irezistibilă şi savuroasă înşiruire de aşa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind şi încântă spectatorul prin ineditul desfăşurării, prin haz şi dezinvoltură. Amalgamate într-un stil inconfundabil chiar de către Dan Puric, „story-urile” se dizolvă pe nesimţite unele în celelalte şi se revarsă în sala de spectacol stârnind relaxare şi bună dispoziţie. Întregul spectacol este străfulgerat de tradiţia gagurilor specifice filmului mut, pe când finalul, surprinzător, transfigurează dintr-odată pantomima şi stepul în dans popular românesc. În tot acest timp, umorul (de o rafinată calitate) devine tot mai molipsitor, potenţând performanţele interpretative ale actorilor, iar pe măsură ce spectatorii sunt prinşi în joc, tinerii artişti stimulaţi de succesul de public- improvizează cu rafinată virtuozitate.

România concepută de Dan Puric este o formă de work in progress, o structură descompusă secvenţial cu o minuţie a fiecărui detaliu regăsit ulterior în unitatea de ansamblu. Costumele create de Irina Solomon se integrează perfect acestei figuraţii în mişcare, antrenament zilnic realizat cu precizie şi fineţe, într-o ţară în care oamenii rîd, plîng, se caută şi încearcă să se întîlnească cîndva. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus „Made in România”.

Bilete şi rezervări la Casa de bilete a Companiei de teatru „Passe-Partout Dan Puric”, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819. Program: Marţi-Miercuri: 11 – 18, Joi – Duminică: 12 – 19.

1 Comment

1 Comment

  1. Letitiz

    2014-02-26T11:19:51+02:00 at 2014-02-26T11:19:51+02:00

    Da ,super pentru Bucuresti!Pentru Constanta ,raman cartile !!Le am pe toatesi le recitesc cu simt de raspundere!Cind si la Constanta?????!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top