Connect with us

Revistateo.ro

Cura de Slabire

CURA DE SLABIRE: 5 Trucuri pentru a slabi rapid dupa sarbatorile de iarna

Dupa festinul de la masa de Craciun, trebuie sa ai grija la silueta. Ti-ai facut de cap, dar acum e timpul sa dai jos kilogramele pe care le-ai pus in timpul sarbatorilor. In loc de o cura de slabire, iti propunem 5 trucuri simple pentru a slabi rapid, fara sa depui prea mult efort.

1. Condimenteaza mancarea
Daca mananci alimente condimentate, te vei satura mai repede, decat daca ai consuma un preparat fad, abia sarat. Fii generoasa cu cimbru, oregano, rozmarin, patrunjel, marar si nu-ti fie frica sa dai savoare oricarui fel de mancare! Incearca totusi sa eviti grasimile si prepara-ti majoritatea carnurilor pe gratar.

2. Consuma multa apa
Stii ca minimul necesar de apa pentru functionarea buna a organismului este de 2 litri de apa. Ei bine, bate recordul! Bea cat mai multa apa, astfel vei avea senzatia de satietate mai mult timp si nu iti va mai fi foame, pentru ca apa iti umple stomacul. Poti inlocui apa cu ceaiuri din plante naturale, dar fara sa le indulcesti cu zahar.

3. Nu renunta la alimente, ci adauga altele in meniul zilnic
Acum ca se termina perioada fripturilor si a carnatilor deliciosi, poti sa adaugi in dieta ta zilnica cat mai multe fructe si legume. Pe langa faptul ca acestea sunt sanatoase si delicioase, iti vor asigura necesarul de energie, iar tu vei fi pregatita sa faci fata unei noi zile de munca. Treptat, vei vedea ca vei inlocui alimentele nocive cu produse naturale, iar tu vei avea doar de castigat.

4. Proteina – noua ta aliata
Adauga in dieta alimente bogate in proteine, precum carnea si branza slaba, iaurturi, nuci si alune. Acestea sunt bogate in proteine si te vor ajuta sa iti recapeti silueta in cel mai scurt timp. In plus, nu sunt asa rele la gust!

5. Fa miscare zilnic!
Probabil asta e partea cea mai urata a oricarei diete sau cure de slabire, mai ales daca vine dupa perioada sarbatorilor de iarna, cand ai fost in concediu si ai putut pierde timpul degeaba, acasa. Incearca sa te gandesti la o activitate fizica care iti face placere si apuca-te de ea! Fie ca e vorba de jogging sau de plimbari lungi. Daca gasesti ceva care iti face placere, miscarea fizica nu va mai fi un chin.

Sursa foto: Shutterstock

CITESTE SI: Ce reguli AI VOIE sa INCALCI atunci cand tii o cura de slabire

Jurnalul International de Obezitate vine cu sfaturi destul de socante pentru toti nutritionstii si persoanele care vor sa slabeasca: se pot incalca regulile unei diete de care te-ai apucat, mai ales daca nu esti obisnuita cu noul tau regim alimentar la care ai trecut brusc.

Ce reguli ai voie sa incalci cand tii o cura de slabire

Dietele cu program flexibil sunt mult mai eficiente decat dietele stricte, arata o analiza realizata pe parcursul mai multor ani de cei de la Jurnalul International de Obezitate. Una dintre regulile care poate fi incalata este celebra „nu manca dupa 18/19 seara”.

Nu ora la care mananci este importanta, ci felul in care iti selectionezi alimentele si cantitatea consumata. In plus, regula este interpretata gresit. Poti manca cu aproximativ 2 ore inainte sa te bagi la somn.

Apoi, nu este in regula sa iti imparti mancarea la cateva mese pe zi, de regula intre 5 si 6. Potrivit teoriei din spatele acestei reguli, 5 mese pe zi iti vor garanta alimentarea in permanenta a organismului. Lucrurile stau altfel. Mesele dese te ajuta sa obtii un surplus de greutate in loc sa pierzi kilograme, fapt dovedit in urma mai multor studii recente.

Poti consuma grasimi deoarece acestea ajuta la transportarea in corp a vitaminelor A si E. Grasimi precum Omega 3 sunt benefice pentru inima si functionarea la parametri normali a sistemului imunitar. Poti consuma si carne rosie, in cantitati ceva mai mici, desigur. De asemenea, nu renunta la alimentele tale preferate si nici la fructe, insa nu abuza de ele. Fructuoza ingrasa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top