Connect with us

Revistateo.ro

Cum te dezlegi în fața lui Dumnezeu de partenerul de care ai divorțat

Relatii

Cum te dezlegi în fața lui Dumnezeu de partenerul de care ai divorțat

În ultimii ani, din ce în ce mai multe cupluri au ajuns la divorț, iar cauzele sunt diverse. O mare problemă pe care și-o pun, mai ales cei care sunt foarte credincioși, este ce se întâmplă în cazul în care a existat și o cununie religioasă.

Conform acestei cununii, partenerii se leagă în fața lui Dumnezeu în această viață și în viața de după. În fața lui Dumnezeu, cei doi devin unul și formează o familie, la bine și la greu.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a explicat pentru Ziare.com că în biserică nu se citesc rugăciuni de dezlegare dupa divort. Practic, în fața lui Dumnezeu rămâi legat de omul respectiv.

Asta se schimbă în cazul în care apare o altă căsătorie. Atunci, în timpul cununiei religioase sau înainte de ea, se va citi o altă rugăciune, care diferă de prima și în acest fel te dezlegi de primul partener.

„Doar la recăsătorie, la a doua cununie, la a treia cununie există rugăciuni speciale care diferă de prima. Slujbele de la a doua sau a treia cununie religioasă sunt mai austere față de prima”, a explicat Vasile Bănescu.

Citește și: Rugăciunea către Sfântul Anton de Padova, pentru dezlegarea cununiilor

„Există în creștinism niste motive foarte precise pentru care se ajunge la divorț. E vorba de adulter, de lucruri care se pot întâmpla între cei doi soți. Adulterul deja sfâșie legătura de iubire dintre cei doi soți, apare deja o separație”, a punctat purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Române.

Cu toții am participat la cununii religioase și poate ați remarcat că unii preoți cer mirilor certificatul de căsătorie, în timp ce alții nu fac acest lucru.

Vasile Bănescu arată că este absolut obligatoriu ca certificatul de căsătorie să fie cerut de preot înainte de începerea slujbei de cununie religioasă.

„Este absolut obligatoriu. Cununia religioasă nu se face fără actul de căsătorie, este obligatoriu. Preoții care nu cer certificatul sunt pasibili de sancțiune, sunt în culpă. Daca sunt preoți care nu cer certificatul, nu fac bine deloc.

E o garanție că nu e vorba de bigamie, în primul rând. De exemplu, la a doua căsătorie, se prezintă și certificatul de divorț”, a punctat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Relatii

To Top