Connect with us

Revistateo.ro

Cum se comporta bebelusul in pantec cand mama fumeaza

Sanatate

Cum se comporta bebelusul in pantec cand mama fumeaza

Fumatul in timpul sarcinii dauneaza bebelusului, insa, in ciuda acestui avertisment dat de medici, multe gravide nu renunta la tutun.

Medicii incearca de ani de zile sa le convinga pe femei sa renunte la fumat cand sunt insarcinate. In primul rand, fumatul in exces in timpul sarcinii duce in majoritatea cazurilor la nastere prematura, iar bebelusul se poate naste cu probleme respiratorii. Au fost cazuri in care bebelusii au suferit de moarte subita, adica nu au putut rezista in mediul din afara pantecului mai mult de cateva minute, iar aparatele nu au mai putut face nimic.

In videoclipul de mai jos vei putea observa cum se comporta bebelusul in pantec cand mama fumeaza. Imaginile sunt culese dintr-un studiu amplu la care au participat mii de gravide.

Cu ajutorul unor ultrasunete 4D, medicii au putut observa cum sufera micutii in pantec in timp ce mamele lor fumeaza. In filmulet se poate observa cum bebelusul se apara de fumul de tigara, care il deranjeaza foarte tare. Imaginile sunt luate de la mai multe ecografii 4D si arata cum bebelusul isi acopera fata instinctiv. Medicii au comparat ecografiile de la doua mame (fumatoare si nefumatoare) in a 32-a saptamana de sarcina.

Dupa cum se poate vedea, bebelusul unei fumatoare isi acopera fata si se simte agresat, in timp ce copilul nefumatoarei isi suge degetele in loc sa depuna eforturi colosale pentru a se apara de tutun. Doctorul Najda Reissland de la Universitatea Durham foloseste aceste imagini pentru a le avertiza pe viitoarele mamici in mai multe expozitii si seminare pe care le are in toata lumea, scrie upsocl.com.

De asemenea, s-a mai constata ca bebelusii mamicilor fumatoare devin mai agitati dupa nastere si majoritatea dintre ei au un comportament problematic in copilarie.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top